De fijnste vloerbedekking

Bodembedekking in het huisdierhuis is er vooral om vocht te absorberen en zo nare luchtjes te voorkomen. Meestal wordt stro als toplaag gebruikt of als vloerbedekking in het nachthok. Omdat het de warmte goed vasthoudt, is stro ook een prima keuze voor buitenhokken. Dieren kunnen niet alleen kieskeurig op hun voer zijn, maar ook op de vloerbedekking in de kooi of in het hok. Een zachte bodembedekking is natuurlijk geliefd, omdat het heerlijk comfortabel is. Maar heeft je dier een lange vacht, dan zijn korrels beter geschikt. Loop gerust even binnen bij Pets Place voor advies.

null

Elke dag even checken

Elke dag even checken hoe het ervoor staat in het hok is geen overbodige luxe. Je kunt dan meteen checken of er verse aanvoer nodig is. Het hele hok verschonen doe je een keer in de week. Houd altijd rekening met het diersoort dat je hebt. Muizen communiceren bijvoorbeeld ook via de urine. Het is daarom verstandig om steeds de helft van het hok te verschonen, waarbij je de andere helft enige dagen later ververst.

Hooi kan gebruikt worden als bodembedekking, maar behoort tot het ruwvoer en is dus onderdeel van het dagelijkse menu van je konijn en knaagdier. Hooi dient altijd aanwezig te zijn, in een hooiruif of -bal, zodat het vers is. Het kruidenhooi is er in verschillende smaken: appelbanaan, kamille, paardenbloem, rozenbottel, wortel en rode biet.

BESTEL HOOI IN ONZE WEBSHOP

Houtvezel is heerlijk zacht voor de pootjes. Door een goede vochtopname kan het vocht en geur lang vasthouden. Kleine knagers graven graag, geef ze dus een dikke laag om gangen en holletjes te maken. Je kunt houtvezel ook goed gebruiken bij kippen.

BESTEL HOUTVEZEL IN ONZE WEBSHOP

Of je nu een vogel, cavia, konijn of andere kooibewoner als huisdier hebt, hennepvezel is een prima ‘vloerbedekking’. Stofarm, dus heel geschikt voor dieren met een stofallergie. Ook fijn: het is zuinig in gebruik, absorbeert vervelende luchtjes en is zacht voor je dier.

BESTEL HENNEPVEZEL IN ONZE WEBSHOP

Gemaakt van gehakseld stro: volledig stofvrij (vijf sterren!) en goed vocht absorberend. Het loopt ook minder uit en is zuinig in het gebruik. Strokorrel vermindert de ontwikkeling van ammoniak, de oorzaak van de nare luchtjes. Tijdens productie wordt het product onder hoge temperaturen verhit, waardoor het schimmelvrij is.

BESTEL STROKORRELS IN ONZE WEBSHOP

Maïs heeft een groot absorptievermogen en blijft minder in de vacht zitten, wat uitloop voorkomt. Voor je dier heeft het granulaat een natuurlijke en herkenbare geur.

BESTEL MAISSTROOISEL IN ONZE WEBSHOP

Warm, behaaglijk en beschermend: met goed stro bescherm je je konijnen en kippen en houd je de behuizing op temperatuur. De lekkere geur zorgt ervoor dat hokluchtjes niet de overhand krijgen. Vanwege de geringe vochtabsorptie is het aan te raden stro als toplaag te gebruiken bij een andere bodembedekking.

BESTEL STRO IN ONZE WEBSHOP

Natuurlijk, goed voor het milieu en voor je huisdier: beukensnippers zijn niet alleen fijne vloerbedekking voor knaagdieren, vogels en konijnen, maar bijvoorbeeld ook voor reptielen. Het ruikt lekker, is droog en warmte-isolerend en zeer stofarm.

BESTEL BEUKENSNIPPERS IN ONZE WEBSHOP