Veiligheidsschoenen zijn de basis van de benodigdheden voor de hardwerkende professional. Ze bestaan in verschillende veiligheidsklassen en in verschillende soorten. Op deze manier vind je altijd een veiligheidsschoen die bij jou past! Je hebt echter niet voor alle beroepen hetzelfde soort werkschoenen nodig! Daarom leggen we in dit artikel alle soorten werkschoenen uit!

Lage werkschoenen / veiligheidssneakers

Wij hebben verschillende modellen lage werkschoenen, waarvan sommige zelfs sneakers! Op deze manier kan je de dag toch hip doorkomen en bescherm je je voeten tegen de potentiële gevaren op de werkvloer. Lage schoenen zitten over het algemeen comfortabeler en blijven koeler. Ook heb je meer bewegingsvrijheid rondom de enkels. De volgende modellen vallen onder deze categorie werkschoenen:

lage werkschoenen
tip

Veel hurken of knielen?

Als je tijdens jouw werk vaak moet hurken of knielen, kun je het beste kiezen voor een laag model werkschoen!

Hoge werkschoenen

De hogere werkschoenen zien er wat minder hip uit, maar bieden daarentegen wel extra ondersteuning aan de enkels. Je hebt dus minder bewegingsvrijheid maar meer ondersteuning! Dit model werkschoenen wordt dan ook veel gebruikt in de bouw en in magazijnen! Hieronder een lijst van werkschoenen die onder deze categorie vallen:

hoge werkschoenen

Werklaarzen

Werklaarzen worden over het algemeen vaak gebruik voor beroepen in de agrarische sector. Ze zijn namelijk waterdicht! Daarnaast blijven de Safety Gs83 en Dunlop Purofort Plus ook nog eens koeler! Voor diegene die geen verkoeling maar juist warmte willen, hebben wij de Dunlop Thermo Plus. Deze is namelijk speciaal ontwikkeld om je voeten lekker warm te houden tijdens het werk. Hieronder een lijstje van onze werklaarzen:

Al onze werkschoenen zijn uitgerust met een goede zool waarmee je veel grip hebt. Hierdoor minimaliseer je de kans op ongelukken!

werklaarzen
info

Veiligheidsklassen

Alle werkschoenen hebben een veiligheidsklasse. Dit houdt in welke veiligheidskenmerken de schoen heeft. Sommige beroepen vragen een nóg veiligere schoen dan andere. Klik hier om alles te lezen over veiligheidsklassen bij werkschoenen!
BEKIJK HIER AL ONZE WERKSCHOENEN