In onze webshop en in onze dierenwinkels vind je veel kattenspeeltjes met catnip. Veel katten reageren erg grappig op deze speeltjes, omdat ze hier een soort van ‘positieve trip’ door krijgen. Ben je benieuwd hoe dit werkt of wat catnip precies is? Lees dan snel verder!

Catnip, oftewel kattenkruid

Catnip is ook wel bekend als wild kattenkruid en dat is een plantje. Het is familie van de munt-achtige planten. In wild kattenkruid zit een ingrediënt genaamd nepetalacton, wat heel erg aantrekkelijk is voor katten! Echter, niet elke kat is hier gevoelig voor. Bij zo’n 50 tot 75% van de katten zorgt het voor een reactie. De gevoeligheid is erfelijk: katten hebben er een speciaal gen voor nodig. Als jouw kat dit gen niet heeft, zal hij niet of nauwelijks reageren op kattenkruid.

null

Is catnip schadelijk voor de kat?

Catnip of kattenkruid is absoluut niet schadelijk voor de gezondheid van jouw kat. Het werkt ook niet verslavend als een soort drugs. Je kan dus gerust producten kopen met catnip.

Hoe reageren katten op catnip?

Je hoeft niet gek op te kijken als jouw kat ineens de gekste bewegingen begint te maken door kattenkruid! De ene kat reageert anders op catnip dan de andere kat. Katten worden er doorgaans heel enthousiast door; ze gaan met hun kopje of lijf tegen het catnip-speeltje aan wrijven. Ze kunnen ook overdreven gaan rollen over de grond of gekke geluidjes maken! Na zo’n 10 à 15 minuten is het effect van kattenkruid weer uitgewerkt.

Zie ook hoe een kat in één van onze Pets Place winkels mega enthousiast werd van catnip speeltjes:

Catnip producten

Bij Pets Place kun je catnip los kopen in een zakje of in de vorm van een spray. Deze vorm van kattenkruid kun je op bijvoorbeeld een krabplank plaatsen, om het extra aantrekkelijk te maken voor je kat. Daarnaast kun je bij ons ook kattenspeeltjes kopen waar al catnip in verwerkt zit.

Kong Natural Premium Catnip

Kong Catnip is gemaakt in Noord Amerika, gemaakt van de beste kwaliteit. Geoogst op het hoogtepunt van de groei waardoor de smaak, geur en kleur onweerstaanbaar zijn.

BESTEL KONG NATURAL PREMIUM CATNIP IN ONZE WEBSHOP

Kong Natural Premium Catnip Spray

Kong Catnip in een handige spray. Geoogst op het hoogtepunt van de groei waardoor de smaak, geur en kleur onweerstaanbaar zijn. Kan gebruikt worden op onder andere krabpalen en speeltjes.

BESTEL KONG NATURAL PREMIUM CATNIP SPRAY IN ONZE WEBSHOP

Kong kattenspeeltjes met catnip

Kong kattenspeeltjes worden onweerstaanbaar door de toegevoegde catnip. Als de geur van het kattenkruid gaat vervagen voeg je gewoon wat vers kattenkruid toe voor een nieuwe ronde plezier!

BESTEL KONG KATTENSPEELTJES IN ONZE WEBSHOP