Je kunt jouw hond of kat natvoer of droogvoer geven. Beide varianten hebben voordelen, dus waarom zou je natvoer en droogvoer niet combineren?

De voordelen van natvoer

Voer jij jouw hond of kat natvoer? Dan zal hij in ieder geval voldoende vocht binnenkrijgen! Natvoer bevat veel vocht wat ook de kans op urineweginfecties verkleint. Daarnaast zal jouw hond of kat minder snel te dik worden. Wist je dat natvoer vaak de helft van het aantal calorieën bevat wanneer je dit vergelijkt met droogvoer? Oh, en niet heel onbelangrijk; honden en katten vinden natvoer over het algemeen heerlijk! Handig voor moeilijke eters dus.

De voordelen van droogvoer

Een groot voordeel van droogvoer is dat een kleine hoeveelheid brokken veel voedingsstoffen bevat. Doordat de brokjes veel verschillende vormen en structuren hebben zorgt dit ook nog eens voor gezondere en schonere tanden!

null

Eet jouw hond of kat geen droogvoer?

Zeker bij lastige eters vallen brokken niet altijd in de smaak. Probeer de brokken dan eens wat zachter te maken met wat warm water.

Natvoer en droogvoer combineren

Zowel natvoer als droogvoer hebben voordelen en daarom is het slim om gemengd te voeren. Je huisdier geniet dan van de voordelen van beide varianten. Hoe combineer je het beste? Voer dagelijks een half portie droogvoer en een half portie natvoer. Doe dit niet tegelijkertijd, maar voer bijvoorbeeld in de ochtend de droge brokken en in de avond natvoer. Gevarieerd, gezond en lekker!

null

Maak een makkelijke eter van jouw hond of kat

Wanneer je verschillende soorten voeding combineert zal jouw hond of kat beter aan divers eten wennen. Begin vroeg met combineren, start al wanneer je puppy of kitten een paar maanden oud is. Zo heb je later ook minder kans op een kieskeurige eter.