Benieuwd hoe je een prachtig gespierd paard krijgt? Dit gaat natuurlijk niet vanzelf. De hoeveelheid spieropbouw is namelijk afhankelijk van meerdere dingen. Denk aan de genen en training, maar ook de voeding speelt een grote rol. Eiwitten en aminozuren in paardenvoer zijn de voedingstoffen die zorgen voor de opbouw van spieren. Zonder goede opname van voedingsstoffen zal de spieropbouw vertragen.

Eiwit voor spieropbouw

Voornamelijk jonge paarden in training of oudere paarden, die na een rustperiode weer starten met trainen, hebben veel eiwit nodig. Meer dan paarden die het gewend zijn om getraind te worden. Ook vetten zijn belangrijke energiebronnen voor het paard. Vooral paarden die moeilijkheden hebben met de zetmeelvertering of gevoelig zijn voor spierstijfheid, hebben baat bij een grote hoeveelheid energie.

null

Eiwit in ruwvoer

Tegenwoordig zit er minder eiwit en essentiële aminozuren in ruwvoer dan vroeger. Dus kunnen ze vaak extra van deze voedingstoffen gebruiken!

Essentiële Aminozuren

Eiwitten bestaan uit aminozuren waarvan er twee soorten bestaan. Essentiële aminozuren en niet-essentiële aminozuren. Wat is het verschil? Essentiële aminozuren krijgt een paard enkel binnen via voeding terwijl niet-essentiële aminozuren door het paard zelf worden aangemaakt.

De essentiële aminozuren zijn super belangrijk voor de vorming en het herstel van spieren en andere weefsels in het lichaam!

null

Essentiële aminozuren

De essentiële aminozuren voor paarden zijn: Lysine, Leucine, Isoleucine, Methionine, Valine Fenylalanine, Threonine, Histidine en Tryptofaan.

Op zoek naar compleet paardenvoer waarin alle belangrijke voedingstoffen zitten? De Subli Merriebrok en Subli Veulenbrok dekken de complete hoeveelheid aan energie, eiwit, vitaminen, mineralen en sporenelementen die een paard nodig heeft. De Subli Merriebrok is geschikt voor zowel dragende en zogende merries als groeiende paarden en dekhengsten.

Wil je jouw paard tijdelijk extra eiwitten en aminozuren geven? Dan is Hippalgo Body Builder een goede aanvulling op het bestaande rantsoen. Je hoeft voor één paard slechts 0.3 tot 0.5 kg per dag bij te voeren.

BEKIJK SUBLI PAARDENVOER IN DE WEBSHOP