De feestdagen staan weer voor de deur. Dat betekent lekker eten, een mooie kerstboom in huis en leuke cadeautjes! Maar, er zijn een aantal dingen waar je als katteneigenaar rekening mee moet houden. In dit artikel leggen we de gevaren voor je kat tijdens de feestdagen uit.

Engelenhaar

Allereerst engelenhaar. Dit zijn de kleurrijke sliertjes voor in de kerstboom. Wist je dat hier glasvezel in zit wat gevaarlijk is voor je kat als hij het opeet? Daarnaast kan het ook voor allergische reacties zorgen, zoals bijvoorbeeld acute benauwdheid en zwellingen. Pas er dus goed mee op en bel de dierenarts als je een kat een allergische reactie krijgt!

null

Vets Place dierenartsen

Wist je dat er in een aantal Pets Place winkels een dierenkliniek aanwezig is? Bekijk hier of er een Vets Place bij jou in de buurt zit!

De kerstster & dennennaalden

Kerstster (Euphorbia), Kerstroos (Helleborus Niger) en de bessen van hulst zijn giftig voor katten. Zet deze dus op een plaats waar je kat niet bij kan! Niet alleen tijdens de kersttijd vind je gevaarlijke planten voor je katten, maar door het hele jaar rond! Lees hier ons artikel over giftige planten voor katten en honden. Dennennaalden zijn ook giftig voor katten, net als water waar dennennaalden in liggen. Zet dus het waterbakje of drinkfontein van je kat niet onder de kerstboom en let ook op dat je kat niet kan drinken uit de emmer met water waar de kerstboom in staat.

Angst voor vuurwerk

Een kat die bang is voor vuurwerk kan getraind worden om minder bang te zijn. Lees hier meer over vuurwerkangst bij katten. Er zijn speciale producten verkrijgbaar welke je kat rustig maken, maar niet verdoven. Feliway is bijvoorbeeld een volledig natuurlijk anti-stressmiddel wat geruststellend werkt. Bij Pets Place vind je een Feliway spray en een Feliway verdamper voor in het stopcontact.

BEKIJK FELIWAY IN DE WEBSHOP
null

Gebruik RelaxoPet

De naam zegt het al; een relaxt huisdier. Vooral tijdens de feestdagen is het van belang dat jouw kat zich op z'n gemak voelt. RelaxoPet is een innovatieve speaker met geluiden en trillingen die jouw kat geruststelt.
BEKIJK RELAXOPET IN DE WEBSHOP