De sleutel van een mooi gazon is het gebruiken van de juiste grasmaaier. Elk gazon is anders en heeft een eigen specifieke grasmaaier nodig. Bekijk hier welke maaiers er bestaan en bepaal welke grasmaaier het beste bij jouw gazon past.

info

Zo krijg je een gezond en groen gazon!

Om je gazon groener te maken dan die van de buren, vergt het meer moeite dan alleen maaien met de juiste grasmaaier. Lees hier onze tips en krijg een gezond en groen gazon!

Verschillende soorten grasmaaiers

Van handmaaiers tot benzinemaaiers. Elk gazon is weer anders en er zijn andere behoeftes voor het grasmaaien. Lees hier de verschillen tussen de grasmaaiers of bekijk de video onderaan dit artikel en bepaal welke grasmaaier het meest geschikt is voor jouw tuin!

Handmaaier

Een handmaaier of kooimaaier is het meest geschikt voor een klein gazon tot 200 vierkante meter of een tuin met moeilijk bereikbare plekken. De handmaaier moet je voortduwen tijdens het lopen. Ook kan je deze maaier makkelijk in hoogte verstellen, waardoor je tijdens of na het grasmaaien geen last hebt van een verkeerde hoogte van de maaier. Een handmaaier is super milieuvriendelijk en energiezuinig, aangezien je geen brandstof of accu nodig hebt tijdens het grasmaaien. Je hebt daarom ook geen stank tijdens het grasmaaien. Een handmaaier is klein en compact, waardoor je het makkelijk kunt opbergen in je schuur of stalling. Daarnaast is heeft deze maaier stil en hebben jij en je buren weinig tot geen last van geluidsoverlast.

Je kunt bij Boerenbond twee groottes van handmaaiers vinden: de Wolf-Garten 30 cm kooimaaier of de Wolf-Garten 38 cm kooimaaier. Bij beide kooimaaiers kan je een grasvangzak installeren!

Elektromaaier

Elektrische maaiers zijn geschikt voor kleine gazons (tot 200 vierkante meter) en gemiddelde gazons (200 tot 600 vierkante meter). Een elektromaaier is licht, wendbaar en makkelijk op te bergen of te transporteren. Ook heb je tijdens het maaien minder last van lawaai en uitlaatgassen, wat fijn is jou en jouw buren. Tijdens het grasmaaien moet je wel rekening houden met een elektriciteitskabel die met de grasmaaier is verbonden, maar je hoeft hierdoor nooit vooraf een accu op te laden en kan je zo beginnen met maaien!

Je gemaaide gras wordt tijdens het maaien opgevangen in een grasopvangzak, waardoor je niet naderhand het gemaaide gras moet harken. Daarnaast kan je tijdens het maaien mulchen. Hiermee verwijder je de grasopvangbak, zet je de grasmaaier in de mulchstand en versnipperd je grasmaaier het gras extra fijn over het grasveld. Dit is een erg handige stand tijdens droge periodes, aangezien het gesnipperde gras zorgt voor bevochtiging en voeding van je gazon.

Bij Boerenbond verkopen we verschillende elektromaaiers met verschillende groottes van cirkelmessen. Hoe groter de de messen, hoe sneller het maaien gebeurd. De Elektrische maaimachines die wij aanbieden, hebben de volgende groottes van cirkelmessen: 32 centimeter (1000 Watt en 1200 Watt), 34 centimeter, 37 centimeter, 38 centimeter en 40 centimeter.

BEKIJK ELEKTRISCHE GRASMAAIERS

Accumaaier

Een accumaaier heeft dezelfde voordelen als een elektromaaier, maar werkt op een accu in plaats van via een elektriciteitskabel. Een accumaaier is erg handig wanneer je stroomnet erg ongunstig ligt, of wanneer er veel obstakels in de tuin zijn. Daarnaast is het voor veel consumenten makkelijk wanneer er geen snoer is die kan beschadigen. Een accu moet gemiddeld om de 4 tot 6 jaar vervangen worden. De accu van deze maaier hoeft niet opgeladen te worden, behalve tijdens jaargetijden dat je minder tot niet maait zoals in de winter.

tip

Wist je dat?

Bij Boerenbond kan je terecht voor reparatie en onderhoud van grasmaaiers en andere tuinmachines! Kijk of er een Boerenbond winkel bij jou in de buurt zit!

Benzinemaaier

Heb je een gazon groter dan 600 vierkante meter? Dan is een benzinemaaier erg handig! Benzinemaaiers zijn gebruiksvriendelijk en krachtig, waardoor je gemakkelijk meters kunt maaien. Daarnaast hebben de meeste benzinemaaiers een achterwielaandrijving, waardoor je niet hard hoeft te duwen tijdens het maaien. Na elk seizoen is het verstandig om de grasmaaier te checken. Zo kan je nog lang plezier hebben van jouw benzinemaaier!

Robotmaaier

Zie jij grasmaaien niet als een leuke hobby of heb je er geen tijd voor? Dan kan een robotmaaier een goede oplossing voor jou zijn. Een robotmaaier maakt weinig geluid en bemest het gras automatisch. Je moet wel letten dat je niet te veel hellingen of onregelmatigheden zoals takken in het gazon hebt liggen. Tijdens het aanleggen wordt een draad om het maaigebied aangelegd, die de robotmaaier kan volgen en niet daarvan afwijkt.

Tijdens het bepalen van het gebied, moet er een smalle geul worden gegraven waar het draad komt te liggen. Het aanleggen en instellen van de robotmaaier vergt wat tijd en advies, kom daarom langs in één van onze Boerenbond winkels voor meer informatie en gepersonaliseerd advies. De robotmaaiers die wij verkopen zijn bijvoorbeeld van Gardena en Robomow.

BEKIJK DE ROBOTMAAIERS