Terwijl de herfstblaadjes vallen en de dagen korter worden, nadert Halloween snel. Niet alleen zwarte katten en vleermuizen hebben baat bij Halloween; honden, katten, konijnen, knaagdieren, vogels en de tuin worden tijdens deze beangstigende periode in het duister gezet. Sinds eind vorige eeuw is Halloween niet alleen een feest in de Verenigde Staten en verovert deze feestdag langzaam maar zeker Nederland. Hoe je Halloween kan vieren op een diervriendelijke manier, lees je hier!

null

Vleermuizen in je tuin

Wanneer het kouder wordt dan 10 graden, gaan de vleermuizen in winterslaap. De gemiddelde temperatuur op 31 oktober is rond 11°C, dus de kans is kleiner dat je vleermuizen in de tuin spot. Wil je ze vanaf het voorjaar zien rondfladderen? Lees hier meer over de voordelen van vleermuizen in je tuin!
LEES MEER OVER VLEERMUIZEN IN JE TUIN

Halloween voor honden

Halloween kan leuk en feestelijk zijn, mits de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen. Door rekening te houden met de behoeften en het welzijn van je hond, kun je samen een vrolijke en veilige Halloween beleven. Trick or Treaters kunnen voor een waakse hond stressvol zijn; probeer je hond af te leiden. Verwen jouw viervoeter met het leukste Halloween-speelgoed van Beeztees! Voor een potje touwtrek zorgt het Spookjesballen Touw of de Flossy Spin voor een spannende strijd!

Om je hond te laten piepen is de Boe een angstaanjagend Latex piepspeeltje! Tijdens een maaltijd kan een lekker extraatje, zoals de Wellness Core Grain Free 95 met de smaken lam en pompoen, je hond weer opladen na spannende spelletjes. En als het rustiger wordt en de nacht valt, kan je hond zich terugtrekken samen met een knuffel van Beeztees om toch wat gezelschap te hebben tijdens de duistere dagen.

BESTEL ALLES VOOR HONDEN IN DE WEBSHOP
null

Halloween kostuum voor honden en katten

Hoewel het leuk kan zijn om je hond of kat te verkleden voor Halloween, is het belangrijk om te onthouden dat niet alle dieren dit prettig vinden. Als je besluit om je huisdier te verkleden, zorg er dan voor dat het kostuum comfortabel en veilig is en trek het kostuum uit als hij of zij gestrest lijkt.

Halloween voor katten

Voor mensen is Halloween een tijd van griezelige kostuums, pompoenen en snoep, maar heb je je ooit afgevraagd wat Halloween betekent voor katten? Zorg voor een aangename tijd voor je kat door een veilige ruimte te creëren wanneer er mensen over de vloer komen voor een halloweenfeest of tijdens trick or treat. Daarnaast is het handig om rekening te houden met de decoraties in je huis.

Sommige katten kunnen nieuwsgierig zijn en proberen te spelen met pompoenen, spinnenwebben of andere decoratieve items. Laat je huisdier veilig spelen met kattenspeelgoed in Halloween-thema: het Halloween speelgoed van Beeztees en de Petlando Spooky Fladder zijn beestachtig leuk voor je kat. Als laatste kan je jouw kat laten snoepen van de Schesir Kat Bouillon in de smaak tonijn & pompoen.

BESTEL ALLES VOOR KATTEN IN DE WEBSHOP
null

Weet waar je huisdier uitspookt

Is je huisdier ontsnapt tijdens het trick or treaten? Met de Tractive hou je precies in de gaten waar jouw huisdier zich bevindt. 
BESTEL TRACTIVE IN DE WEBSHOP

Halloween voor konijnen en knaagdieren

Konijnen en knaagdieren zijn gevoelige dieren. De opwinding en ongewone activiteiten die met Halloween gepaard gaan, kunnen stressvol zijn voor deze diersoorten. Als je konijnen en knaagdieren binnen leven, is het belangrijk dat deze dieren in een rustige en veilige ruimte leven. 

Daarnaast kunnen mensen-traktaties per ongeluk in de mondjes en maagjes van onze knagers terecht komen. Geef bijvoorbeeld de Versele-Laga Nature Timothy Hay met de smaak Pompoen/Wortel of de Trixie Hooibaal met pompoen en wortel. Ga je een Halloween-filmavond houden? Daar horen snacks bij! Geef bijvoorbeeld de Little Friends Popcorn aan je knagers. Dat wordt smullen!

BESTEL ALLES VOOR KONIJNEN EN KNAAGDIEREN IN DE WEBSHOP
null

Halloween voor vogels

Houd altijd toezicht op je vogels als ze buiten de kooi of volière zijn en zorg ervoor dat je dieren niet in contact komen met gevaarlijke voorwerpen of decoraties.
BESTEL ALLES VOOR VOGELS IN DE WEBSHOP

Halloween uit eigen tuin

Halloween is een kans om creatief te zijn en je eigen stukje magie in je eigen achtertuin te creëren. Dus, ga aan de slag en laat je tuin tot leven komen tijdens deze betoverende tijd van het jaar! Niets zegt “Halloween” zoals pompoenen. Creëer je eigen pompoenveld door pompoenplanten te kweken in je tuin.

Hier moet je wel op tijd mee beginnen, want vanaf begin mei tot half juni kunnen de Hortitops Pompoen Jack O’Lantern groentezaden in de volle grond op zaaibed gezaaid worden. Ook kun je plantenbakken omtoveren in Halloweensferen! Plaats pompoenen, maïsstengels en gedroogde maïs in plantenbakken. Dit creëert een herfstachtige sfeer en is een manier om natuurlijke en spookachtige decoraties toe te voegen.

BESTEL ALLES VOOR DE TUIN IN DE WEBSHOP