Als het zonnetje schijnt en het flink warm is, dan is er niks zo lekker als een duik in het zwembad. Het is heerlijk vertoeven in het koele water en de kinderen spetteren vrolijk rond. Fris zwemwater is hierbij wel zo fijn. Ontdek hoe je het water in jouw zwembad in perfecte staat houdt met chloor!

Hoe wordt zwembadwater vies?

Je kan niet tegenhouden dat het water in je zwembad vies wordt. Denk maar eens aan gras of modder dat aan voeten zit, crèmes op je huid, haren of regen en blaadjes. Dit zorgt ervoor dat bacteriën in het zwemwater terechtkomen. Er zijn onschuldige bacteriën, maar er bestaan ook bacteriën waarvan je behoorlijk ziek kunt worden. Om deze te bestrijden en te voorkomen is het noodzakelijk dat het water altijd wordt gedesinfecteerd. Het desinfecteren van zwemwater doe je met chloor.

info

Pas op met kinderen

Pas altijd op met chloor in de buurt van kinderen en volg altijd de aanwijzingen op de verpakkingen.

Controleer het chloorniveau

Om de bacteriën succesvol te lijf te gaan is het nodig om het chloor op een bepaald niveau te houden. Je kan het chloorniveau controleren met zwemwater testsets of teststrips, bijvoorbeeld van het merk Interline. De verpakkingen van de testsets geven aan wat het ideale chloorniveau moet zijn. Als het huidige chloorniveau hiervan afwijkt, dan kun je deze met chloorproducten weer in orde brengen.

info

Wacht minimaal 6 uur met zwemmen

Heb je chloor in het zwembad gedaan? Dan kun je het beste een tijdje niet zwemmen. Je moet minimaal 6 uur wachten, tenzij op de verpakking anders wordt aangegeven.

Verschillende chloorproducten

Er zijn diverse chloorproducten te koop, bijvoorbeeld tabletten, poeders en korrels. Sommigen lossen snel op, terwijl anderen langzaam oplossen. Ook bestaan er verschillende middelen speciaal voor hard of zacht water. Sommigen producten kunnen rechtstreeks in het water, terwijl anderen het beste via een chloordrijver verspreidt worden.

info

Organisch & anorganisch chloor

Je hebt organisch en anorganisch chloor. Gebruik anorganisch chloor enkel bij zacht water. Organisch chloor kan gebruikt worden bij alle watertypen en is daarnaast gemakkelijker in gebruik. Alle Interline chloorproducten zijn organisch. Lees hier meer over de hardheid van water.
BESTEL EEN CHLOORPRODUCT IN DE WEBSHOP

Ook bestaat er een shockbehandeling. Deze methode doodt bacteriën die tegen de normale hoeveelheden chloor kunnen. Ook gaat een shockbehandeling algen en chlooraminen (zorgt voor chloorlucht en irritatie) tegen. Zoals je merkt zijn er veel mogelijkheden om je zwemwater met chloor te desinfecteren. De hoeveelheid chloor die je toevoegt is afhankelijk van de zwembadinhoud en de temperatuur.

Als je een product koopt, zit daar een handig doseerschema bij. Zo weet je precies hoeveel je op een bepaalde manier in het water moet doen. Bij te weinig chloor zullen niet alle bacteriën doodgaan, maar bij een teveel aan chloor kun je last krijgen van je ogen. Hanteer dus altijd de richtlijnen van het doseerschema.

info

Geen chloor mengen

Je mag nooit twee verschillende soorten chloor door elkaar mengen, dit is erg gevaarlijk!

Simply Genius

Simply Genius is één product wat alles regelt om jouw zwembadwater schoon en helder te houden. Simply Genius gebruikt 50% minder chloor en kan makkelijk worden geïnstalleerd op jouw zwembadpomp. Simply Genius zorgt voor schoon water zonder chemicaliën. Met Simply Genius heb je zelfs geen chloordrijver meer nodig!  Simply Genius is verkrijgbaar in onze Pets Place Boerenbond winkels.

info

Chloorproducten kopen?

Ben je op zoek naar chloorproducten? Bezoek dan een Boerenbondwinkel bij jou in de buurt.
ZOEK EEN WINKEL IN JOUW BUURT