Maak van jouw tuin een paradijs!

Een stoel in de tuin, hondenmand in het gras, wijntje erbij en klaar? Ja, in principe wel! Maar je kunt natuurlijk ook een stapje verder gaan voor een bruisende Costa del Tuin! Maar wat heb je allemaal nodig om een heerlijk paradijs te creëren?

1. Spetteren met water

Iedereen houdt van water! Een verkoelende duik in het water of rennen onder de sproeiers. Kinderen maar ook veel huisdieren zijn er gek op!

Waterplezier voor huisdieren

Veel dieren zijn gek op spelen met water! Het werkt ook verkoelend voor tijdens de warme zomerdagen. In onze webshop vind je voor honden een leuke hondenzwembad en een koelfontein! Voor katten en vogels is de Catit drinkfontein perfect om van te drinken en lekker te badderen.

BESTEL IN DE WEBSHOP

Waterplezier voor mensen

In onze Pets Place Boerenbond winkels verkopen wij prachtige zwembaden in verschillende maten. Maar ook spetterende zwenksproeiers en sproeislangen zijn geweldig om doorheen te springen en rennen. Natuurlijk mogen er geen opblaasdieren ontbreken.😉

2. BBQ en hondenijsjes!

De zomeravonden in Nederland lijken wel steeds warmer te worden. Perfect voor gezellige barbecue avonden in jouw Costa del Tuin! In onze Pets Place – Boerenbond winkels vind je de mooiste gasbarbecues, houtskoolbarbecues en keramische barbecues. In onze webshop vind je een selectie van ons aanbod.

BEKIJK IN DE WEBSHOP
null

Word een BBQ-meester!

Wanneer gebruik je houtskool en wanneer briketten? Ooit gehoord van slow cooking? Gebruik jij de barbecue wel eens als rookoven? Lees hier al onze barbecue tips en wordt een BBQ-meester!

En als toetje…

Ijsjesss! Iedereen lust wel een lekker koud ijsje aan het einde van van de barbecue avond. Zo ook onze viervoetige hondenvriendjes! Bijna alle honden zijn gek op Smoofl hondenijsjes. De ijsjes zijn er in 6 verschillende smaken zoals pindakaas, kokosnoot en watermeloen. Je maakt er maar liefst 12 uit één Smoofl verpakking! 100% veggie en vrij van granen, gluten en lactose. Smoofl hondenijsjes zijn super makkelijk om te maken.👌 Kijk maar in de video hieronder!

BESTEL SMOOFL IN DE WEBSHOP

3. Spelletjes spelen

Ja hoor, kolonisten van Catan, monopoly en yahtzee zijn leuk voor aan de Costa del Tuin. Maar spelletjes spelen met je huisdieren is natuurlijk nog véél leuker! Bekijk onze leuke spel ideeën hieronder. Heb jij leuke spelletjes bedacht?

“Honds dobbelen” is een super leuk actief spelletje om samen met je hond te spelen en perfect als training! Wat heb je nodig: één dobbelsteen, lekkere hondensnacks en een hond die 6 trucjes kan. Bijvoorbeeld: zitten, poot geven, high five geven, liggen, een rondje draaien, met zijn neus je hand aanraken, iets vangen, een bal rollen of blaffen op commando. Nummer de uitgekozen trucjes van één tot zes en werp dan de dobbelsteen. Het aantal ogen dat de dobbelsteen laat zien, staat voor het trucje dat je hond mag laten zien.

Waarschijnlijk wordt jouw hond ook heel blij van nieuwe speeltjes! Ook speeltjes die al een tijdje in de kast liggen, kunnen ineens weer extra leuk zijn.

BEKIJK ALLE HONDENSPEELTJES

“Zoek & Jaag” is een leuk spelletje om bij jouw kat het instinct aan te wakkeren. Je speelt het als volgt: verspreid zo veel mogelijk obstakels in de tuin zoals kattentunnels en grote stevige kartonnen dozen. Plaats een aantal kartonnen dozen met de opening naar boven en een aantal met de opening naar beneden. Verstop nu de favoriete snoepjes van je kat in de tunnels, in de dozen en bovenop de dozen. Laat je kat in de tuin en… Zoek en Jaag!!

BESTEL EEN KATTENTUNNEL

Konijnen en cavia’s zijn dol op nieuwe dingen ontdekken, zo ook het ontdekken van jouw Costa del Tuin. Maak van jouw tuin één grote speeltuin voor je knagers! Zorg voor verschillende knaagspeeltjes, een leuke tunnel of wilgenbrug, vers hooi (of gras) en vers drinkwater. Ook voldoende schaduw en schuilplekken zijn ontzettend belangrijk.

Gebruik een ruime konijnenren om het gebied af te bakenen. Je kunt meerdere konijnenrennen aan elkaar koppelen om de speeltuin te vergroten. Gelukkig bieden de stijlvolle buitenhokken Izzy, Jax en Hazel van Adori die schaduw.

BESTEL EEN KONIJNENREN
null

Zorg voor schaduw en bescherming!

Gebruik een afdak, natuurgroen of een beschermnet om schaduw voor je konijnen of cavia's te creëren. Een beschermnet beschermt je dieren ook direct tegen ongewenste gasten. Daarnaast zullen ze niet uit de ren kunnen springen.

4. Chillen in je Costa del Tuin

De enige verplichting op vakantie is..? Genieten en relaxen natuurlijk! Huisdieren kunnen dit als de beste! Onderstaande producten zijn een perfecte toevoeging voor de ultieme chillplek aan de Costa del Tuin!

Ligstoelen & parasols

Naast alles voor je zwembad en barbecue, vind je in onze Pets Place Boerenbond winkels o.a. verstelbare ligstoelen en verschillende type parasols.

Koelmatten en -platen

Verkoeling is ontzettend belangrijk aan de Costa del Tuin! Veel huisdieren zoals honden, katten en konijnen kunnen moeilijk hun warmte kwijt. Oververhitting kan in de zomer dan ook snel opspelen bij huisdieren. Een verkoelende ligplek in de schaduw is daarom geen overbodige luxe.

BEKIJK ONZE KOELMATTEN
null

Verkoeling voor huisdieren

Veel huisdieren zoals honden, katten en konijnen kunnen moeilijk hun warmte kwijt. Warme dagen in de zomer kunnen daarom best gevaarlijk zijn. Lees meer over verkoeling bij honden en katten en over verkoeling bij konijnen en knaagdieren.

Kamperen met je dier

Mis je toch nog een beetje het kampeergevoel? Zet de tent op in de achtertuin! En dan niet alleen voor jullie zelf en de kinderen… Ook katten, honden, konijnen en cavia’s zijn gek op tentjes! Wij verkopen stretchers voor honden of tentjes voor knagers. Of ga voor een kattentent, ook konijnen zijn er vaak gek op!🐰

BEKIJK ONZE HUISDIERTENTEN

5. Genieten van de fluitende vogeltjes

Wat is er fijner dan genieten van de fluitende vogeltjes in je eigen tuin? Heerlijk in het zonnetje in je Costa del Tuin mogen de vogels natuurlijk niet ontbreken. Je kan ze stimuleren naar je tuin te komen door voldoende voedselbronnen aan te bieden en nestkastjes te plaatsen.

Zorg voor voldoende voedsel

Je tuin is erg aantrekkelijk voor vogels als er wat te halen valt. Met name voedsel is erg belangrijk, dus plaats bijvoorbeeld een voederhuisje. Dit raamvoederhuisje is extra handig omdat je door de transparante wanden direct kan zien of er nog voldoende voer in zit. Daarnaast blijft het voedsel droog en kan je goed zien hoe de vogels de granen en zaden wegnemen! Je kan natuurlijk ook strooivoer aanbieden dat speciaal geschikt is voor de zomer of een Wildbird Birdswing ophangen. Deze raamhanger met zuignappen hang je gemakkelijk aan het raam, waardoor je super leuk en van dichtbij toe kan kijken hoe de vogeltjes bijvoorbeeld mezenbollen oppeuzelen.

Nestelen op een veilig plekje

Vogels zijn er maar druk mee: nestjes bouwen. Ze zullen het daarom extra waarderen als je ze een handje helpt door een veilig nestkastje op te hangen. Hoe leuk zou het zijn als jij binnenkort een nestje in je eigen tuin hebt?

Insecten in je tuin

Wist je dat insecten in je tuin heel belangrijk zijn? Ze zorgen er onder andere voor dat de bodem gezond blijft, waardoor planten en bomen goed kunnen groeien. Daarnaast verwerken ze organisch materiaal en zijn ze een belangrijke voedselbron voor de vogels. Om te stimuleren dat er voldoende insecten in je tuin zijn, kan je een insectenhuis plaatsen. Deze zien er hip uit én zijn goed voor het leven in de tuin!

BEKIJK ALLES VOOR TUINDIEREN

6. Plan leuke dagjes weg

Leuke plaatsjes bezoeken, wandelen over het strand of door het bos, Nederlandse cultuur snuiven, het wordt langzamerhand weer steeds makkelijker. Perfect om af en toe te ontsnappen uit jouw Costa del Tuin vakantieoord. Nog een aantal leuke Pets Place tips?

Bezoek de leukste losloopgebieden in Nederland

Ons land biedt veel prachtige losloopgebieden om eens lekker te wandelen met je hond. Even uitwaaien langs de kust, genieten van de uitgestrekte heides, een balletje gooien op een grasveld, spelen in het stuifzand of een plons nemen in één van de wateren. Bekijk hier de leukste losloopgebieden.

Fietsen met je hond!

Fietsen met je hond! Het kost wellicht wat training maar sommige honden vinden het heerlijk! Let er wel op dat je enkel op coole dagen gaat fietsen met een hond en kies een route met veel schaduw. Op warme dagen kan je dier snel vermoeid raken en het simpelweg te warm krijgen. Ook het asfalt kan te heet worden voor de hondenpootjes. Lees hier meer over fietsen met je hond.

BEKIJK ONZE FIETS BENODIGDHEDEN

Dagje vissen 

Veel vakantiegangers gooien graag een hengeltje uit. Super leuk om ook tijdens deze zomer te doen! Wist je dat wij bij Pets Place ook hengelsport benodigdheden verkopen?

BEKIJK ONZE HENGELSPORT BENODIGDHEDEN