< Alle categorieën

Buitenverlichting kerst

De kerst buitenverlichting mag weer opgehangen worden! Waar kies jij voor: ijspegelverlichting of vlaggenmast kerstboom? Lees hier de verschillen en tips!


bbq schoonmaken

Barbecue schoonmaken; elektrisch, op gas of met kolen

Je barbecue schoonmaken is van groot belang als je er lang vele tuinfeestjes mee wil beleven. Lees hier hoe je het beste jouw barbecue kunt schoonmaken!


Tuinfeesten

Tuinfeesten voor de zomer!

Tuinfeesten zijn nog nooit zo leuk geweest! Ga je voor een bbq feest of een pizza tuinfeest? Lees de tuinfeest - tips t& ricks en maak jouw terras klaar!


Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag verwijderen

Last van een groene waas op de tegels, de schutting, meubels of bloempotten in je tuin of terras? Lees hoe groene aanslag ontstaat en hoe je het verwijderd!


Milieuvriendelijk bestrijden

Milieuvriendelijk bestrijden van plaagdieren en onkruid

Milieuvriendelijk bestrijden is zonder gif en diervriendelijk. Ongedierte (muizen), insecten (bladluis, mieren), onkruid en groene aanslag bestrijden.


Chloor zwembad

Houd je zwembad fris met chloor

Water in je zwembad wordt vies door gras of modder dat aan voeten zit, cremes op je huid, haren of regen en blaadjes. Lees meer over het gebruik van chloor!


Houtskool of briketten

Houtskool of briketten? Het grote barbecuedilemma

Houtskool of briketten? Wanneer gebruik je wat? Houtskool kan hogere temperatuur bereiken maar briketten blijven langer warm.


Potgrond

Wat je moet weten over potgrond

Potgrond, wat is dat eigenlijk? En welke potgrond heb ik nodig? Om de juiste keuze te maken, is het van belang om jouw situatie goed in kaart te brengen.


snoeien

Snoeien in het najaar

Snoeien doe je in het najaar. Wanneer je moet snoeien hangt o.a. af van het soort plant. In dit artikel geven we je tips voor het snoeien in de herfst!


Veelgestelde vragen over je zwembad

Het toevoegen van chloor, testen van het water en hoe kom ik van die groene kleur af? Hier zijn de meest gestelde vragen over zwembadwater op een rijtje.


water geven in de tuin

11 Tips om je planten water te geven

Tuinplanten, binnenplanten, potplanten en het gras hebben water nodig. Zeker in de zomer, bij droogte en zon. Zo geef je planten juist en gericht water!


muggen bestrijden en vliegen verjagen

Muggen en vliegen bestrijden in huis of in de tuin

Vliegen en muggen bestrijden en voorkomen in huis, terras of in de tuin? Lees meer over verschillende vliegenmeppers, vallen, lampen & bestrijdingsmiddelen.


bbq kiezen

Welke barbecue moet ik kopen: gas, kool of elektrisch?

Een bbq kiezen kan soms een hele opgave zijn. Er zijn elektrische, gas en kool-barbecues. Maar welke barbecue past bij jou? En waar moet je op letten?


bladblazen

De juiste bladblazer kiezen

Benzine of elektrische bladblazer? Met of zonder zuigfunctie? Hoe maak je de juiste keuze voor een bladblazer? Lees het in dit artikel.


herfst

Maak je tuin klaar voor de herfst!

Regen, kou, wind, vallende bladeren; je tuin krijgt het zwaar te verduren in de herfst! Bekijk onze tips om jouw tuin klaar te maken voor het najaar.


grill technieken houtskoolbarbecue

Grill technieken voor de houtskoolbarbecue

Er zijn meerdere technieken en methodes om een stuk vlees te bereiden op de barbecue. Zoals indirect, direct en circulair bbq'en of de 50/50 methode.


Wespenbestrijding

Wespen en wespennesten bestrijden

Gestoken door een wesp? Last van wespennest? Lees hoe je wespen en nesten kunt bestrijden, verwijderen, verdelgen, verjagen en voorkomen in je tuin of huis.


slow cooking barbecue

Slow cooking: neem de tijd voor je bbq

Slow cooking op de bbq is een tijdrovend klusje maar het resultaat mag er vaak wel zijn! Maar hoe lang moet je vlees eigenlijk onder de bbq liggen?


Roker bbq

Roken met de barbecue; hoe werkt dat?

Het roken van vlees of vis op een barbecue is lekker en niet eens zo moeilijk. Maar welk hout kun je gebruiken en waar moet je nog meer op letten?


buxusurups

Buxus kaalgevreten? Je kunt de plant nog redden!

Is jouw buxus helemaal kaalgevreten door de rups van de buxusmot? Grote kans dat je hem nog kan redden!