Ik ga op reis en neem mee… een reistas/koffer voor de hond! Of je nu op vakantie gaat of gewoon een dagje weg, een tas voor je hond meenemen is een goed idee. Wij maakten een lijstje met zes dingen die niet mogen ontbreken.

Neem tijdens het reizen voldoende drinkwater mee voor je hond. Wil je je hond gedurende de reis voortdurend van water voorzien? Anti-morswaterbakken zijn ontworpen om knoeien tegen te gaan, ook onderweg.

Zorg dat je voldoende voeding en snacks voor de hond meeneemt. Niet alle voedingen zijn echter geschikt om lang buiten de koeling te bewaren. Houd hier rekening mee als je gaat reizen. Krijgt je hond versvleesvoeding, dan zul je misschien op zoek moeten naar een alternatief. De Prins Nature Care-worsten zijn dankzij sterilisatie ongeopend buiten de koeling houdbaar en daardoor makkelijk mee te nemen.

Honden mogen niet overal loslopen. Het is daarom handig om tijdens uitstapjes een riem mee te nemen. Als je hond graag afdwaalt is een uitrollijn een goed idee. Die geeft de hond wat meer bewegingsvrijheid. Met een pin in spiraalvorm kun je de hond op de plaats van bestemming vastleggen. In sommige landen is het om veiligheidsredenen verplicht om honden ook tijdens het rijden vast te zetten. Een autotuigje biedt dan uitkomst.

Een vreemde omgeving is altijd even spannend voor een hond. Het is dan ook fijn als hij tijdens uitstapjes zijn eigen plekje heeft. Neem een kleed mee waar je hond rustig op kan liggen. Lekker uitwaaien aan het strand? Met een eigen beachsheltertje kan hij zowel uit de wind als in schaduw liggen.

Honden zoeken graag naar dingen om mee te spelen. Door zijn eigen speeltjes mee te nemen verklein je de kans dat je hond zich verwondt aan zelf gevonden speelgoed. Zoek je het water op? Veel ballen en lichtgewicht speeltjes zijn heel geschikt om in het water te gebruiken.

BEKIJK HONDENSPEELTJES IN ONZE WEBSHOP

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Koop een EHBO-kit voor honden of stel er zelf een samen, met alles wat je hond nodig kan hebben tijdens de reis. Gebruikt je hond medicijnen? Vergeet ook deze niet mee te nemen in je koffer. In gebieden met veel groen komen vaak teken voor. Een besmette teek kan gemakkelijk een ziekte overbrengen op een hond. Neem daarom ook altijd een tekentang mee.

BEKIJK ANTI-TEEK PRODUCTEN IN ONZE WEBSHOP