Schurft is een veel voorkomende huidaandoening bij konijnen en cavia’s. Schurft wordt veroorzaakt door mijten die zich onder de huid van je dier graven. Konijnen en cavia’s zullen veel last krijgen van jeuk en pijn die wordt veroorzaakt. Een schurftmijtinfectie is zeer besmettelijk voor andere dieren, maar ook voor mensen.

De symptomen van een schurftinfectie bij konijnen & cavia’s

  • Krabben, schuren en bijten als gevolg van heftige jeuk
  • Kale plekken bij de kop, hals, schouders, ellebogen en rug
  • Gezwollen huid, open wonden en korstjes rond ogen en oren
  • Rusteloosheid
  • Minder eten en drinken

Hoe raakt een dier besmet met schurft?

Een cavia of konijn raakt besmet met een schurftinfectie door contact te hebben met andere besmette dieren. Ook kunnen ze een besmetting oplopen via hooi. Schurftmijten kunnen een lange tijd in het hooi aanwezig zijn, zonder dat je het door hebt.

Een schurftmijtinfectie ontstaat vrij gemakkelijk bij een verlaagde weerstand door een verzwakt afweersysteem. Het risico op een infectie is groter bij een te hoge omgevingstemperatuur, slechte ventilatie, onhygiënische huisvesting en bij voedingstekorten.

Beaphar Anti-Schurft voor cavia’s en konijnen

Beaphar Anti-Schurft is een huidspray ter bestrijding van een schurftmijtinfectie bij je cavia of konijn. De handige spray is gemakkelijk om toe te dienen op je huisdier. Beaphar Anti-Schurft is ook geschikt tegen schurftmijtinfecties bij ratten.

Bekijk Beaphar anti-schurft in de webshop