Beeld het jezelf in: je ligt in je tuin of terras, op je loungebank en je geniet van een heerlijk ijsje. Opeens bedenk je iets: je kunt voor je honden ijs maken! Je gaat meteen aan de slag om de lekkerste hondenijsjes voor jouw coole hond te maken, en met succes! Koel samen af en gebruik dit recept om simpele, maar hele lekkere hondenijsjes te maken voor jouw viervoeter. 

tip kattenspeeltjes maken

Ook voor onze pluizebollen!

Dit recept kun je ook gebruiken om lekkere ijsjes voor je kat te maken. Gebruik hiervoor kattenbrokjes en kauwstaafjes voor katten en maak de lekkerste kattenijsjes!

Ingrediënten

Benodigdheden

 • Papieren bekertjes
 • Schaar
 • Stevig stuk touw
 • Plakband

Bereidingswijze van de hondenijsjes

 1. Snij de worst in kleine stukjes.
 2. Vul ⅓ van het bekertje met hondenbrokken en ⅓ van het bekertje met worst.
 3. Vul met water tot een beetje onder de rand.
 4. Plaats de dentalstick in het midden van het ijsje.
 5. Wilt de dentalstick niet op z’n plek blijven? Beveilig hem door een touwtje vast te plakken aan de zijkant, deze het stokje te slaan en dan vast te plakken aan de andere kant van het ijsje.
 6. Doe de ijsjes voor een nachtje in de vriezer.
 7. Verwijder de volgende dag het papieren bekertje en spoel het ijsje af met water of laat het even staan. Dit doe je zodat de ergste kou er vanaf gaat en het ijsje niet aan de tong blijft plakken.
 8. Daarna smullen maar! (Wel gecontroleerd en laat je hond niet te snel eten).

Maak een foto van jouw hond met het hondenijsje, tag @petsplacenl op Instagram en jouw huisdier zal shinen op onze inspiratiepagina. Daarnaast maak je ook nog eens kans op een cadeaukaart ter waarde van €20 euro, waarmee je nog veel coole ijsjes kan maken! 🍦

null

Let op!

Hondenijsjes en kattenijsjes dienen als een koude snack tijdens de warme dagen, maar dit is niet de enige manier om jouw dier geheel te verkoelen. Check hier meer over verkoeling van je hond of kat en voorkom oververhitting!

Variatietip voor hondenijsjes!

Je kunt ook hondenijsjes maken van natvoer voor honden. Meng de natvoeding een beetje met water tot je een waterige substantie van de natvoeding krijgt. Vul het bekertje tot een beetje onder de rand en volg de stappen 4 t/m 8 van de bovenstaande bereidingswijze.

tip kattenspeeltjes maken

Instagrammable ijsjes!

Misschien ben je ze wel tegengekomen, de coole ijsjes van Smoofl. Deze ijsjes zijn gemakkelijk te halen bij de dichtstbijzijnde Pets Place winkel of in de webshop. Zo kan je jouw hond verwennen met verschillende smaken hondenijsjes! Vergeet niet om ons te taggen met @petsplacenl en maak kans om onze inspiratiewinnaar van de maand te worden! 🤩
BESTEL SMOOFL

Likmat voor honden vullen

Mocht je het hondenijsje niet vast willen houden, kan je jouw hond ook een hondenijsje in een likmat geven! De likmat vul je met bijvoorbeeld natvoer, dit smeer je over het oppervlak en vries je in. Lees hier meer over likmat recepten voor hond en kat!

null

Natuurlijke hondenijsjes

Wil je jouw dier een natuurlijk hondenijsje geven? Dat kan uiteraard ook! De hondenijsjes van Waniyanpi zijn natúúrlijk lekker!
BESTEL WANIYANPI HONDENIJS IN DE WEBSHOP