Héérlijk in de frisse lucht scharrelen, dat doen jouw kippen natuurlijk het liefst. Naast een fijn kippenhok, hebben ze daarom ook graag een mooie buitenplaats. Waar moet zo’n kippenren aan voldoen en hoe maak je het tot een waar kippenpaleis? Dat vertellen we je maar al te graag.

null

Hoe plaats je een kippenhok?

Allereerst is het natuurlijk van belang om een fijn kippenhok te plaatsen. Waar moet deze nu aan voldoen? Dan lees je in dit artikel.
BEKIJK KIPPENHOKKEN IN DE WEBSHOP
 • null

  Zorg voor voldoende ruimte

  Allereerst is van belang om na te gaan hoeveel ruimte je nodig hebt voor de kippenloop. Een goed streven is om minimaal 5 vierkante meter per kip te rekenen. Dan hebben ze voldoende ruimte om lekker rond te scharrelen.

 • null

  Zorg voor een goede omheining

  Je wilt natuurlijk niet dat je kippen zélf op pad gaan naast de ren. Zorg er daarom voor dat je een geschikte omheining kiest. Dit hangt onder meer van jouw kippen af. Zijn ze rustig en hebben ze geen drang om te vliegen? Gebruik dan een omheining van 110 tot 150 centimeter hoog. Willen jouw kippen nog weleens de vleugels spreiden? Dan kan je beter tot een hoogte van 200 centimeter omheinen.

 • null

  Houd roofdieren buiten de deur

  Je wilt natuurlijk niet dat bijvoorbeeld katten en roofvogels gemakkelijk in het buitenverblijf kunnen komen. Om dat te voorkomen kan je een net over de ren spannen. Dit zorgt er ook voor dat jouw kippen niet weg kunnen vliegen.

 • null

  Zorg voor droge pootjes

  We leven natuurlijk in een land waar het veel regent. Dat wil niet zeggen dat kippen niet naar buiten kunnen, maar het is wel verstandig om een overdekking te maken. Hier kunnen je kippen schuilen en het is een goede plaats om voer te geven.

 • null

  Plaats een zandbad

  Kippen vinden het heerlijk om te badderen in zand of stof. Dit zorgt bijvoorbeeld voor verkoeling, maar het werkt ook tegen parasieten. Je kan dit al realiseren door een kuiltje met zand te vullen.

 • null

  Bied schuilplekken aan

  Beplanting in een kippenren wordt vaak vergeten. Kippen hebben daarentegen juist behoefte aan schuilplaatsen. Bijvoorbeeld als ze ergens van schrikken of onzeker zijn. Let op: kippen houden er van om aan de bladeren te knabbelen. Zorg er dus voor dat je geen giftige planten neerzet.

null

Graaf de omheining in

Om ervoor te zorgen dat de omheining van het buitenverblijf niet gemakkelijk omvalt en om vossen buiten de deur te houden, kan je de omheining ongeveer 30 centimeter in de grond plaatsen.

Het kippenparadijs is natuurlijk niet compleet zonder kippensnoepjes. Bied voldoende lekkers aan, dat zullen je kippen zeker waarderen. Een composthoop of boomstam met regenwormen zorgen voor de kers op de taart. Smullen maar!

BEKIJK KIPPENVOER IN DE WEBSHOP