Kerst in aantocht! De kerstboom versieren staat natuurlijk vooraan. Het opzetten en decoreren van je kerstboom is wel even een dingetje. Ieder jaar komen dezelfde vragen: Wel of geen standaard gebruiken? Wanneer plaats je de piek? Wat hang je als eerste op en welke kerstversiering gebruik je? In deze blog vind je tips voor een kerstboom versieren.

tip

Extra kerstinspiratie!

Heb jij onze kerstspecial al gelezen? Deze special staat namelijk bomvol kerstinspiratie. Een echte aanrader om te lezen voordat je de kerstboom gaat versieren dus!

Tips voor een kerstboom versieren

Bij het decoreren van je kerstboom zijn er een aantal dingen om op te letten. Zoals het kiezen van de juiste kerstboom, de kerstboomstandaard en je kerstboom versieren.

Kies de juiste kerstboom

Alles begint bij een passende kerstboom. Hou je van de frisse sparrengeur en bosrijke wintersfeer? Dan is een echte kerstboom perfect. Deze zijn enkel verkrijgbaar in onze Pets Place Boerenbondwinkels! Liever een levensechte, veilige kerstboom voor huisdieren, om te bewaren? Dan zijn er de leuke kunstkerstbomen. Kies bijvoorbeeld voor een kegelvormige kerstboom of een natuurgetrouwe kerstboom.

tip

Lichtkerstboom!

Wil jij een kerstboom, maar liever geen kunstkerstboom of levende kerstboom? Of is groen niet jouw kleur? Dan is er ook nog een mooie licht kerstboom! Deze sfeervolle, besneeuwde decoratieboom staat mooi in iedere woonkamer. Met warm, wit LED-licht haal jij sowieso de kerst in huis!

Gebruik een kerstboomstandaard, pot of mand

Afhankelijk van je kerstboom is het gebruik van een kerstboomstandaard, pot of mand aan te raden. Voor een kerstboom zonder kluit is een kerstboomstandaard ideaal. Vaak kun je hier ook water aan toevoegen, zodat je kerstboom mooi groen blijft! Voor kerstbomen met kluit zijn een pot of mand aan te raden.

Liever een kunstkerstboom? Dan kun je ook een kant-en-klare kleine kerstboom in pot nemen. Wanneer je deze boom van Homestyle besteld in de webshop, krijg je een willekeurige variant toegestuurd. Wil je een specifieke boom aanschaffen? Kom dan naar een van onze Boerenbond winkels!

null

Voorkom naaldverlies!

Heb jij een echte, levende kerstboom gekocht? Die wil je natuurlijk zo lang mogelijk groen houden. Om zoveel mogelijk naaldverlies te voorkomen, kun je het beste een kerstboom met kluit aanschaffen. Deze kerstbomen kunnen namelijk via de haarwortels het vocht opnemen. Zo blijft je boom langer gezond! Verder is het belangrijk om je kerstboom eerst te laten wennen aan de temperatuur in je schuur of garage. Heb je gekozen voor een kerstboom zonder kluit? Dan heb je standaard een kerstboomstandaard om je kerstboom stevig te laten staan. Als aanvullende optie zijn er ook kerstboomstandaarden met waterreservoir. Hier kun je water aan toevoegen, zodat de naalden langer blijven zitten. Zo voorkom je de hele winter naaldverlies!

Gebruik een thema

Een kerstboom die versiert is in stijl met de rest van het kersthuis, wie wil dat nu niet? Om het plaatje compleet te maken kun je gebruik maken van thema’s! Kies bijvoorbeeld voor het klassieke kerstthema en gebruik veel groen en rood en subtiele wittinten. Of ga juist voor het magische winterwonderland met een besneeuwde kerstboom en witte sfeerlichtjes! Op zoek naar meer inspiratie? Op onze Pinterest kerst pagina vind je boordevol ideeën. Tover de kerstsfeer in huis!

Kies de passende decoratie

Dan is het tijd voor het decoreren van je kerstboom. Een kerstboom met versiering is immers het mooist! Kies hiervoor uit verschillende soorten kerstaccessoires

Kerstballen

Kerstballen zijn natuurlijk het symbool voor kerstboomdecoratie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit zilveren kerstballen of mooie ornamenten in de vorm van een hond.

BEKIJK ALLE KERSTBALLEN IN DE WEBSHOP

Kunstsneeuw

Om de perfecte winter-kerstsfeer in huis te halen is een witte kerstboom onmisbaar! Om een witte kerstboom te creëren kun je het beste witte, strooi kunstsneeuw gebruiken.

BEKIJK KUNSTSNEEUW IN DE WEBSHOP

Kerstornamenten

Maak je woonkamer verder kerstproof met mooie ornamenten. Hang bijvoorbeeld een mooie kerstkrans aan de muur. Een rok als kerstboomhuls mag daarbij niet ontbreken natuurlijk!

BEKIJK ALLE ORNAMENTEN IN DE WEBSHOP

Verlichting

Wat is kerst zonder verlichting? Breng de kerstsfeer in huis met mooie kerstverlichting. Naast binnenverlichting mag buitenverlichting ook niet ontbreken! Wel zijn hiervoor belangrijke aandachtspunten. Let bijvoorbeeld op de warmte van het licht, de hoeveelheid lampjes en de lengte van het snoer.

BEKIJK ALLE KERSTVERLICHTING IN DE WEBSHOP
BEKIJK ONS KERSTASSORTIMENT IN DE WEBSHOP

In 5 stappen je kerstboom versieren

Leuk al die info, maar hoe versier je een kerstboom? Waarmee begin je? Lees hieronder de stappen die je doorloopt om jouw kerstboom in één keer goed te decoreren.

 • Nummer 1

  Stap 1: Kies een thema

  Om je hele huis om te toveren tot een echt winter kersthuis is het gaaf om een thema te kiezen! Neem bijvoorbeeld als belangrijkste kleuren groen en rood om een kerstthema te gebruiken. Of breng de winter écht in huis door je woning en winterterras om te toveren in een winter wonderland. Pas je kerstversiering hier natuurlijk helemaal op aan. Zo kan je kerstboom pas echt stralen!

 • Nummer 2

  Stap 2: Begin met de standaard

  Om te voorkomen dat je kerstboom de eerste avond op de grond valt is een standaard een must-have. Afhankelijk van je smaak en kerstboom kun je kiezen voor een mand, een standaard of kerstboom in de pot.

 • Nummer 3

  Stap 3: Plaats de piek

  Zoals je een tekst van boven naar beneden leest, maak je ook de kerstboom van boven naar beneden op. Dat is belangrijk, omdat je anders de versiering er vanaf stoot. Je plaatst dus als eerste de piek!

 • Nummer 4

  Stap 4: Hang de verlichting in je kerstboom

  Vervolgens hang je de verlichting in je kerstboom. Hiervoor kun je het beste kiezen voor draadverlichting. Dit is gemakkelijk te wikkelen om je kerstboom en je kunt zelf het licht verdelen.

 • Nummer 5

  Stap 5: Plaats de kerstslingers en kerstballen

  Als vierde stap plaats je de kerstslingers en kerstballen in je boom. Deze kerstboomversieringen kleden je kerstboom helemaal aan! Kies voor een kabouter of dieren kerstballen om de kerstige natuur in huis te halen.

 • Nummer 6

  Stap 6: Eindig met de ornamenten

  Maak je kerstboom en woonkamer compleet met mooie ornamenten. Hang houten lantaarns in je boom met sneeuwmannetjes en gezellige kunststof beeldjes. Bijvoorbeeld aan de deur een mooie krans en op de kast een sierlijk, staand uilen beeldje. Laat de kerst maar komen!

 • Nummer 7

  Stap 7: Deel je kerstboom met ons

  Maak de kerst compleet en verover een plek op onze inspiratiepagina! Deel je foto met ons door ons te taggen met @boerenbond en maak ook nog eens kans op een cadeaubon t.w.v. €20,-. Wie weet straalt jouw kerstboom dit jaar op onze inspiratiepagina!

BEKIJK AL ONZE KERSTARTIKELEN IN DE WEBSHOP