Katten zijn kieskeurige dieren; ze stellen dan ook hoge eisen aan hun voer. Smaak is daarbij niet het enige waar ze hun voer op goedkeuren.

Geur, formaat en de vorm van de brokjes speelt  een grote rol bij het kiezen van de juiste voeding. Je kat beoordeelt het voer nauwkeurig voordat ze besluit dat ze het lekker vindt. Royal Canin Exigent is speciaal samengesteld voor jouw kieskeurige kat.

Het stappenplan

Je kat kiest haar voer in eerste instantie op basis van de geur. Is de geur aantrekkelijk, dan begint ze. Royal Canin Exigent is er in drie varianten.

Vervolgens beoordeelt je kat de vorm, het formaat, de textuur en de smaak van het voer. Omdat katten relatief weinig smaakpapillen hebben kunnen ze niet zo goed proeven. Daarom speelt de smaak van het kattenvoer een minder belangrijke rol dan bijvoorbeeld de textuur. Tenslotte wordt de voorkeur van je kat sterk beïnvloed door de sensatie die ze heeft na het eten van het voer. Hoe aangenamer het gevoel, des te meer voorkeur je kat zal hebben voor datzelfde voer in de toekomst.

Royal Canin Exigent

Royal Canin Exigent is opgedeeld in drie varianten: elk van het Exigent kattenvoer is gericht op één van de drie aspecten die voor jouw kat van doorslaggevend belang is voor het bepalen van haar favoriete voer.

Royal Canin Exigent 33 Aromatic Attraction Speciaal samengesteld voor katten die hun voer selecteren op geur. Dit kattenvoer bevordert de acceptatie door een specifiek en uniek geurprofiel.

Royal Canin Exigent 35/30 Savour Sensation Bevordert de acceptatie van het voer bij katten die hun voer selecteren op smaak. Door een combinatie van twee soorten brokjes met een verschillende samenstelling, vorm en textuur zal jouw kat dit voer graag eten.

Royal Canin Exigent 42 Protein Preference Voor zeer kieskeurige katten die hun voer op het gevoel na het eten selecteren. Het bevat een specifiek gehalte aan eiwitten, koolhydraten en vetten zodat je kat een aangenaam gevoel heeft na de maaltijd.

De voordelen:

  • Speciaal samengesteld kattenvoer voor de kieskeurige kat
  • Voldoet aan de strenge eisen van jouw kat
  • Helpt jouw kat om haar ideale gewicht te behouden
  • Speciale ingrediënten helpen de huid en vacht van je kat mooi en gezond te houden.