Schildpadden zijn leuke huisdieren om te houden. Het is leuk om te zien hoe deze beestjes hun tijd doorbrengen. Net als bij alle huisdieren, kost ook het houden van een schildpad geld. In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een schildpad.

Kosten

Schildpadden houden is niet goedkoop. Niet alleen de aanschafkosten zijn soms erg hoog, maar ook de kosten voor het maken/aanschaffen van een verblijf met de benodigde materialen is duur.

Het is verstandig om van tevoren een berekening te maken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Denk hierbij aan de kosten voor een uv-lamp, warmtelamp, andere warmtebronnen zoals een vloerverwarming en het (laten) maken van het verblijf zelf. Sommige soorten schildpadden zijn in aanschaf erg duur en dan moet je ook nog de bijbehorende vergunningen en ontheffingen hebben. Ook een aankoopkeuring brengt vaak hoge kosten met zich mee. En vergeet het onderhoud niet. Het voer moet altijd vers zijn en de kosten van het stroomverbruik kunnen aanzienlijk zijn!

Een schatting van de kosten kun je navragen bij houders van schildpadden.

© Nienke Lehkamp

BEKIJK ALLES VOOR SCHILDPADDEN IN DE WEBSHOP