Wist je dat je met behulp van wat stroken fleece een superleuk speeltje voor je kat kunt maken? Nodig: drie repen fleecestof van circa 130 cm lang en 6 cm breed, en een schaar.

Benodigdheden

kattenspeeltjes maken
null

Pas het speeltje aan naar eigen wensen

Je kunt ook stroken nemen van een iets ander formaat, om het speeltje helemaal af te stemmen op de wensen van jouw kat, en kleuren kiezen die jij het mooist vindt.

Speeltje maken

Stap 1: Vouw de bovenkant van een van de stroken een stuk dubbel en leg er een knoop in, zodat je een handvat krijgt. Knip het onderste deel van diezelfde reep fleece een aantal keren in, ongeveer 15 cm, zodat er aan de onderkant lange, dunne reepjes ontstaan.

Stap 2: De andere twee repen kun je elk in drie gelijke stukken knippen. Knoop die stukken onderaan de eerste strook vast, net boven de reepjes die je daar geknipt had.

Stap 3: De korte stukken kun je nu ook inknippen tot dunne reepjes. Voilà: nu heb je een kattenspeeltje met een handvat aan de bovenkant en een bos sliertjes aan de onderkant!

Spelideeën

– Je kunt het speeltje met het handvat aan een deurklink hangen, je kat kan er dan zelf lekker mee spelen. Pas wel op dat je kat daarbij niet met zijn nagels in de fleecestof blijft hangen.

– Je kunt het speeltje aan het handvat achter je aan trekken, van je kat af, en het daarbij een beetje op en neer bewegen. De dansende sliertjes zullen je kat prikkelen tot een leuk jaagspel!

null

Maak het speeltje nóg interessanter

Het sliertjesspeeltje interessant maken of houden? Berg het dan na het spelen op in een trommel waarin je wat gedroogd kattenkruid (catnip) doet, een plant waar veel katten gek op zijn. Of spuit het speeltje in met een beetje catnip spray.

Meer leuke spellen en oefeningen met je kat?

Als je een kat weet te verleiden met iets lekkers, kun je hem van alles leren! Leuke dingen, zoals een spelletje spelen of een high five geven, maar ook heel praktische dingen, zoals rustig blijven staan tijdens de vachtverzorging of zelf de reismand in gaan.

Lees meer over leuke spellen en oefeningen met je kat