Welke maat & soort paardendeken heb je nodig?

Bij Pets Place en Boerenbond verkopen we verschillende soorten paardendekens. Maar welk soort paardendeken heb je wanneer nodig? Dat hangt af van een paar factoren. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten.

De juiste temperatuur voor je paard

Een paard heeft een flinke spiermassa en een relatief klein huidoppervlak. Meer spiermassa betekent meer warmte en minder huidoppervlak betekent dat je paard minder ruimte heeft om die warmte kwijt te raken. Daarnaast hangt het ook af of je paard geschoren of niet geschoren is. Een ongeschoren paard voelt zich het beste bij een temperatuur tussen de min 5 en plus 15 graden. Een geschoren paard voelt zich het beste tussen de 10 en 20 graden. Daarnaast spelen langdurige neerslag of extreme wind, waardoor de gevoelstemperatuur flink kan dalen, ook een rol.

Hoe kies je de juiste paardendeken?

Houd bij het kopen van een paardendeken rekening met het volgende:

  • De paardendeken moet van een sterke kwaliteit zijn. Let hierbij op de D-waarde. Hoe hoger deze waarde is, hoe sterker de deken is.
  • Als het paard de deken ook buiten moet dragen, dan is het belangrijk dat deze van een waterdichte en ademende kwaliteit is.
  • Alle sluitingen en blikoorden moeten veilig zijn. Het is niet de bedoeling dat deze van zelf of te makkelijk losgaan.
  • Koorden met elastiek en loopsplitten bij de schouders verhogen het draagcomfort van de paardendekens.
  • Een katoenen paardendeken blijft het beste op een paard liggen. Dekens van wol of fleece kunnen achter de schoft trekken.

    Het verschil tussen een outdoordeken & staldeken

Outdoordekens

Outdoordekens zijn gemaakt van zeer sterk en ademend materiaal en is waterafstotend. Deze dekens bevatten bij Pets Place en Boerenbond een 200 grams vulling en ze hebben daarnaast een goede aansluitende pasvorm. Ze hebben een dubbele borstsluiting, een loopsplit, kruissingles en afneembare bilriemen.

PAARDENDEKEN

Staldekens

Staldekens zijn ook gemaakt van een zeer sterk en ademend materiaal en hebben ook een zeer goede aansluitende pasvorm. Ze hebben een dubbele borstsluiting, loopsplit en kruissingels. Deze dekens zijn niet waterafstotend. Deze paardendekens vind je bij Pets Place & Boerenbond in verschillende diktes.

Paardendeken

Hoeveel gram bij welke temperatuur?

specificatie

De lichte en medium deken zullen in Nederland de meest voorkomende dekens zijn, aangezien ons klimaat geen zeer strenge winters kent.

afmetingen paardendeken

Deze maten zijn richtlijnen en kunnen per paard of pony afwijken.

BEKIJK ALLE PAARDENDEKENS ONLINE