Waarom zou je hoogwaardig hondenvoer of kattenvoer kopen voor je huisdier? Wat is het verschil met ander voer wat vaak goedkoper is? In dit artikel leggen wij het verschil aan je uit.

Bij hoogwaardig hondenvoer en kattenvoer wordt meer aandacht besteed aan de grondstoffen en ingrediënten van het voer. Daarnaast is niet iedere hond of kat gelijk. Ieder dier heeft zijn eigen voedingsbehoefte waar het voer op kan worden aangepast. Over het algemeen heeft een betere kwaliteit voeding dan ook een hogere prijs.

Een hoge kwaliteit grondstoffen en ingrediënten

In dierenvoer kunnen goedkope of duurdere ingrediënten en grondstoffen worden gebruikt. Duurdere ingrediënten zorgen over het algemeen voor een betere kwaliteit voeding en hiermee ook voor de gezondheid van het dier.

Waarom is een goede kwaliteit voer duurder?

1. Hogere kwaliteit voeding bevat meer vlees: vlees bevat veel goede eiwitten. Eiwitten uit vlees zijn van betere kwaliteit dan eiwitten uit soja of graan. Een verhouding van veel vlees en weinig tot geen graan, is beter dan omgekeerd.

2. Vleesbewerking: vers vlees is duurder maar van betere kwaliteit dan bijvoorbeeld vleesmeel of vleesmeel met beendermeel.

3. Koolhydraten: honden kunnen koolhydraten slecht verwerken. Het “standaard” voer bevat vaak een hoger percentage aan koolhydraten.

4. Zetmeel: tarwe en mais zijn goedkope bronnen van zetmeel. Deze leveren ook sneller gezondheidsproblemen.

5. Mineralen: betere voeding bevat hoogwaardige mineralen.

6. Vetten: koudgeperste olie is een betere vetbron dan geraffineerde olie die chemisch geconserveerd is.

7. In standaard voeding worden synthetische antioxidanten gebruikt om het langer goed te houden, dit is echter niet gezond. In betere voeding worden natuurlijke producten gebruikt.

8. Herkomst: goedkope ingrediënten en grondstoffen komen uit afvalproducten van humane voedingsindustrie. Een biologische herkomst is over het algemeen duurder.

Wat is het verschil tussen een geperste en krokante (geëxtrudeerde) brok?

Het verschil tussen geperste en krokante brokken heeft te maken met het productieproces. Geperste brokken worden bij een lagere temperatuur van rond de 75°C gemaakt. Grondstoffen krijgen hierdoor een minder hoge hittebelasting en blijven van goede kwaliteit. Bij extruderen (krokante brok) worden temperaturen van boven de 100°C gebruikt. De vetten worden na het verhitten pas toegevoegd en blijven hierdoor van hoge kwaliteit.

Hoogwaardige voeding bij Pets Place

Pets Place Naturals bevat de beste natuurlijke ingrediënten voor iedere dag. Zonder kunstmatige toevoegingen. Met een groot aandeel verse vis of vers vlees van hoge kwaliteit en daarom boordevol gezonde dierlijke eiwitten en vetten. Daarnaast bevat Pets Place Naturals vitamines, mineralen en natuurlijke anti-oxidanten door extra groente en fruit. Je kunt kiezen uit de smaken zalm, lam en kip. Geschikt voor alle rassen. Met speciale varianten voor zowel puppy’s, volwassen als senior honden.

BESTEL PETS PLACE NATURALS IN DE WEBSHOP

Pets Place Plus is een optimale combinatie van hoogwaardige ingrediënten voor honden of katten die extra ondersteuning kunnen gebruiken of last hebben van een specifieke gevoeligheid. Een volledig gezonde maaltijd voor iedere dag met extra dierlijke eiwitten. Met toevoeging van rijst in plaats van granen, zoals tarwe of mais. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, specifiek aangepast op verschillende voedingsbehoeften.

BESTEL PETS PLACE PLUS IN DE WEBSHOP

Prins heeft verschillende hoogwaardige voedingen voor de hond ontwikkeld en samengebracht in één lijn: ProCare. De beste kwaliteit grondstoffen zorgen ervoor dat er voor iedere hond een gepaste voeding beschikbaar is.

BESTEL PRINS IN DE WEBSHOP

Natuurlijk hondenvoer en kattenvoer biedt voeding van betere kwaliteit. Zo worden er geen kunstmatige ingrediënten of smaakstoffen gebruikt die ongezond kunnen zijn. Enkel verse en volwaardige ingrediënten. Wellness CORE voeding voor honden en katten is graanvrij.

Waarom graanvrij?

Een van de meest voorkomende allergieën bij honden en katten is een allergie voor granen. Dit kan verschillende gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Sommige granen zijn ook nog intensief bewerkt en hebben maar weinig voedingswaarde.

BESTEL WELLNESS CORE IN DE WEBSHOP

Acana houdt rekening met de natuurlijke evolutie naar een eiwitrijk voedingspatroon met veel vlees. Daarnaast worden ingrediënten gebruikt van duurzame teelt door lokale leveranciers met elke dag vers vlees dat wordt aangeleverd in de keukens van Acana.

BESTEL ACANA IN DE WEBSHOP

Edgard & Cooper hondenvoer en kattenvoer bevat extra veel vers vlees (niks wordt bewerkt, gedroogd of ingevroren). Daarbij worden gezonde ingrediënten, zoals groenten en fruit, toegevoegd en vervolgens langzaam gebakken op een lage temperatuur. Zo blijft de smaak en alle goede ingrediënten goed bewaard.

BESTEL EDGARD & COOPER IN DE WEBSHOP

Orijen hondenvoer en kattenvoer is rijk aan proteïnen, bevat weinig koolhydraten en geen granen. Het vlees dat wordt gebruikt, is vers en er worden enkel ingrediënten gebruikt die een hond of kat van nature nodig heeft. Orijen verwerkt alleen de ingrediënten in de voeding die honden en katten in het wild zouden eten.

BESTEL ORIJEN IN DE WEBSHOP

Het hoofdingrediënt, in zowel de nat- als droogvoerproducten van Renske, is vers vlees of verse vis. Dit verse vlees of vis in combinatie met groenten, fruit, werkzame kruiden, waardevolle mineralen, vitamines en sporenelementen zorgt voor een ideale variatie van natuurlijke grondstoffen.

BESTEL RENSKE IN DE WEBSHOP

De unieke samenstellingen van Sam’s Field honden- en kattenvoeding bevatten hoge hoeveelheden vlees en dierlijke proteïnen in combinatie met groenten en fruit, deze samenstellingen dragen bij aan een goede spijsvertering en een efficiënte opname van voedingsstoffen.

BESTEL SAM'S FIELD IN DE WEBSHOP