Heb jij ook een hond die continu bezig is met kauwen? Dan ben je vast erg zorgvuldig in het uitzoeken van de juiste kauwbotten en speeltjes. De meeste speeltjes zullen immers niet lang opgewassen zijn tegen de kaken van je viervoeter. Je zult dan vast wel eens gehoord hebben van Nylabone. In dit artikel bespreken we de kauwspeeltjes van Nylabone.

Waarom kauwspeeltjes of kauwbotten kopen?

Het is super belangrijk dat je hond voldoende kauwbotten of kauwspeeltjes beschikbaar heeft. Vanaf pups af aan is het al belangrijk om je hond aan te leren dat hij op bepaalde speeltjes wel en bepaalde speeltjes niet mag kauwen.

Pups hebben een sterke kauwbehoefte door de wisseling van de tanden. In de vroege stadia wordt het dus vooral gebruik als trainingsmiddel om te voorkomen dat hij aan het meubilair zal beginnen.

Wanneer de hond volwassen is, is het aanbieden van voldoende kauwbotten nog belangrijker. Veel honden krijgen last van gebitsproblemen zoals tandplak. Dit zal op den duur leiden tot tandsteen.

Tandsteen kan alleen worden verwijderd bij de dierenarts, je hond moet hiervoor wel onder narcose. Je wilt dit natuurlijk het liefst voorkomen en daarom is het belangrijk om regelmatig kauwbotten en kauwspeeltjes aan te bieden. Deze botjes en speeltjes slijten langs de tanden waardoor tandplak wordt verwijderd. Hierdoor blijft het gebit van je hond in topconditie!

null

Bezigheidstherapie

Het aanbieden van kauwspeeltjes of kauwbotten werkt heel goed als bezigheidstherapie. Wist je ook dat het kan helpen om destructief kauwgedrag te voorkomen?

Over Nylabone

Nylabone is een merk dat al een flinke tijd actief is in de dierenmarkt. Ze verkopen kauwspeelgoed sinds 1955 en richten zich vooral op het duurzame aspect van het speelgoed. Nylabone staat bekend als één van de merken die ‘sterker’ kauwspeelgoed verkopen. Ze bieden kauwspeelgoed aan in verschillende smaken en vormen. Voor iedere hond is er een geschikte Nylabone ongeacht ras, leeftijd of gewicht.

Verschillende soorten voor pups en volwassen honden

De Nylabone puppy producten zijn gemaakt van een zachtere nylon soort (polyurethaan) en hierdoor alleen geschikt voor het babygebit (tot tanden wisselen). Na het tanden wisselen geef je je hond een hardere nylon soort (Zytel). Nylabones zijn veilig en onschadelijk voor je hond, omdat er slechts schraapsels vanaf komen. Deze worden niet opgenomen door het lichaam en worden op natuurlijke wijze via de ontlasting weggevoerd. Het kauwspeelgoed van Nylabone is ook geschikt voor honden met allergieën.

null

Na de maaltijd

Wij raden aan om de Nylabone na de maaltijd aan te bieden. Dan zal de kauwbehoefte bij je hond het grootst zijn.
Bekijk Nylabone in onze webshop!