Prins dieetvoeding is 100% natuurlijke dieetvoeding, bevat natuurlijke anti-oxidanten, is vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen en bevat bovendien omega-3 vetzuren. Ook is Prins dieetvoeding proefdiervrij. Prins dieetvoeding is een voedingslijn bestaande uit drie geperste dieetvoedingen (ProCare) en drie krokante dieetvoedingen (ProCare croque) voor de hond.

Prins ProCare Croque Huid & Darmkanaal

Speciaal voor volwassen honden met een voedselovergevoeligheid (huid- en vachtproblemen) en/of ter ondersteuning van maagdarmproblemen (zoals diarree).
Voor deze dieren heeft Prins Petfoods een speciale krokante dieetvoeding ontwikkeld, namelijk: ProCare croque dieet Skin & Intestinal Hypoallergic. Dit dieet bevat één eiwitbron en koolhydraatbronnen welke een verminderde kans op een overgevoeligheidsreactie geven. Ook verkrijgbaar als geperste brok.

Prins ProCare croque Mobility

Een speciaal ontwikkelde dieetvoeding welke speciale voedingsstoffen bevat die een positieve invloed hebben op de gewrichten. Ondersteuning van de gewrichten en verbetering van de beweeglijkheid. Ingrediënten als glucosamine, chondroïtine, gelatinehydrolysaat en bèta-glucanen beschermen het kraakbeen tegen beschadigingen en bevorderen het herstel. Op deze manier worden de gewrichten ondersteund en zorgen ze weer voor soepele spieren en gewrichten. Ook verkrijgbaar als geperste brok.

Prins ProCare croque Weight Reduction

Deze voeding heeft als doel een stabiel en gezond gewicht te verkrijgen en/of te behouden en om grote schommelingen in het bloedsuikergehalte te voorkomen. Het heeft een laag energiegehalte en extra voedingsvezels waardoor je hond op een verantwoorde manier afvalt. Ook verkrijgbaar als geperste brok.

Bij de geperste dieetvoedingen van Prins wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige grondstoffen. Het persen van de brok gebeurt bij een lage temperatuur van +- 75 °C. Door de lage temperatuur ondervinden de hoogwaardige grondstoffen een minimale belasting van de verhitting. De hoge dichtheid en calorische waarde van de brok zorgen voor een lagere maagbelasting. Ook wordt er bij de ProCare croque dieetvoedingen van Prins gebruik gemaakt van hoogwaardige grondstoffen. Deze voedingen hebben dezelfde samenstelling als de geperste dieetvoedingen (ProCare dieet). Echter is deze voeding door het krokante brokje en zijn harde vorm geschikt voor ‘schrokkers’. De grootte en vorm van de brok stimuleren de opname en het kauwen. Het kauwen op de brok is belangrijk. Het vergroot het oppervlak en de voeding wordt geweekt met speeksel.