Heb je last van mieren in huis of in je tuin? Lees meer over hoe je mieren het beste kunt bestrijden.

Mieren leven in grote groepen en dat kan soms erg vervelend zijn. Ze zoeken graag naar voedsel op het aanrecht, je keukenkastjes, in het gazon of op je terras.

Het mierennest

In het mierennest leven de koningin, werksters en op sommige momenten van het jaar gevleugelde mannetjes. De werksters hebben hun eigen taak, zoals het mierennest onderhouden, de eitjes, larven en poppen verzorgen of het verzamelen van voedsel.

info

Voedselzoekers

Enkel de werksters die voedsel zoeken vind je buiten het mierennest, het grootste deel van de mieren blijft in het nest om voor hun eigen taak te zorgen.

Het bestrijden van mieren

Het grote deel van een mierenkolonie zit in het nest. Uiteindelijk wordt hier ook gezorgd voor een nieuwe lichting vliegende mieren en koninginnen. Wat belangrijk is, bij het bestrijden van mieren, is dat de mieren het bestrijdingsmiddel zullen meenemen in het mierennest. Anders komen de mieren al snel weer terug.

Mierenspray

Je kunt mieren in het huis eenvoudig met een spray bestrijden. Spuit gericht op het nest of de mierenstraat en de lastposten zijn zo weg. De sprays zijn voorzien van een handig opzetstuk om direct in het nest te spuiten.

Mierenlokdoosjes

Mierenlokdoosjes zijn handig voor het gebruik in kleine ruimtes in huis, maar ook voor buiten op het terras. De mieren nemen de werkzame stof mee in het mierennest, waardoor het hele nest wordt uitgeroeid.

Mieren zijn erg nuttig in de tuin. Bestrijd ze alleen wanneer je echt last hebt van de beestjes. Wat regelmatig voorkomt is dat mieren hun nest onder de oprit of het terras hebben. De bestrating kan hierdoor verzakken.

Mierenpoeder

Met mierenpoeder bestrijd je mieren op het terras of in de tuin zoals op planten of in het gazon. Je kunt het middel gieten of strooien.

Mierenlokdoosjes

Mierenlokdoosjes zijn handig voor het gebruik in kleine ruimtes in huis, maar ook voor buiten op het terras. De mieren nemen de werkzame stof mee in het mierennest, waardoor het hele nest wordt uitgeroeid.

Vloeistof

BSI Verjaagt Mieren is een vloeistof voor het verjagen en voorkomen van mieren. BSI Verjaagt Mieren is een ecologische stof die snel mieren van hun plek jaagt en verdere nestvorming voorkomt. Het middel werkt vrijwel direct en is ook preventief te gebruiken.