Konijn naar buiten

Konijnen kunnen in de winter prima buiten worden gehouden, maar hier moeten ze wel aan wennen. In deze video van Pets Place legt één van onze winkelmedewerkers uit tot wanneer een konijn naar buiten kan als ze nog moeten wennen.

NAAR ONS YOUTUBE KANAAL

Konijnen buiten houden

Konijnen kunnen in de winter prima buiten gehouden worden, maar hier moet ze wel aan wennen. Ze hebben namelijk de tijd nodig om een wintervacht te ontwikkelen die ze tijdens de gure nachten beschermt tegen de kou. Dit duurt ongeveer drie maanden, waarmee ze ongeveer eind augustus beginnen. Je kunt daarom het beste jouw konijnen uiterlijk in augustus naar buiten plaatsen, zodat ze genoeg tijd hebben om de wintervacht aan te maken.

Houd er rekening mee dat konijnen die buiten gehouden worden, zich sneller eenzaam kunnen voelen. Het zijn namelijk groepsdieren die graag gezelschap hebben.

Konijn naar binnen in de winter

Je kan je konijnen naar binnen halen in de winter, maar houd er daarbij wel rekening mee dat je konijn een wintervacht heeft aangemaakt. Hierdoor kunnen ze lastig hun warmte kwijt, waardoor ze bij veel beweging snel oververhit kunnen raken. Het is verstandig om in de zomer je konijn naar binnen te halen, aangezien er dan nog geen wintervacht is aangemaakt en je konijn dus ook niet oververhit zal raken in jouw huis tijdens de winter.

null

Verzorging konijnen in de winter

Wil je meer weten over de verzorging van jouw konijnen in de winter? Lees dan hier verder en help ze een handje!