Werkschoenen zijn de basis van voorzorgsmaatregelen voor veel professionals. Ze beschermen niet alleen je voeten tegen bijvoorbeeld vallen, stoten of het doorsteken van een scherp object, maar helpen ook nog eens mee om pijn aan de voeten te voorkomen! Het is dan ook erg belangrijk dat je werkschoenen koopt van goede kwaliteit! De kwaliteit van je werkschoenen kan worden opgedeeld in veiligheidsklassen, maar wat zijn hier nou precies de verschillen in? Dat leggen we je uit in dit artikel!

Veiligheidsnormen

Veiligheidsschoenen worden in verschillende werkvelden gebruikt. In de volksmond worden ze ook wel werkschoenen genoemd. Elk werkveld heeft zo z’n eigen gevaren en vraagt dan ook z’n eigen veiligheidseisen aan de schoen. Dit is wettelijk bepaald in Europa. De norm die hiervoor geldt is de EN ISO 20345:2011 (CE EN-345). Deze norm classificeert 6 verschillende niveaus van werkschoenen.

info

Wist je dat?

Alle veiligheidsschoenen voorzien moeten zijn van een verharde neus die 200J aan kinetische energie moeten kunnen opvangen? Ook moet er in dit geval minimaal 14 mm aan hoogte overblijven. Deze schoenen krijgen allemaal de SB klasse. Hieronder kun je een lijst vinden van nog betere veiligheidsnormen van veiligheidsschoenen.

Veiligheidsklassen en kenmerken

bron: Gevavi.nl

Welke werkschoenen passen bij mij?

Voor de meeste beroepen heb je een veiligheidsschoen uit de veiligheidsklasse S3 nodig. Wij bieden een breed assortiment van zowel heren- als dameswerkschoenen aan in deze veiligheidscategorie. Klik hier om ons volledig assortiment aan S3-veiligheidsschoenen te bekijken!

Naast een groot assortiment S3 schoenen, verkopen wij ook modellen met de veiligheidsklasse S1, S1P en S5. Zo hebben wij altijd een geschikte werkschoen waarmee jij veilig de dag doorkomt!

BEKIJK ALLE WERKSCHOENEN IN ONZE WEBSHOP