Konijnen zijn leuke huisdieren waarmee je lekker kunt knuffelen. Hier moeten ze natuurlijk wel tam voor zijn. Je wilt je konijnen natuurlijk de beste verzorging geven, hierbij hoort uiteraard ook voldoende beweging. Hiervoor kun je een konijn uit zijn konijnenhok halen en lekker in huis laten rondhuppelen. In dit artikel geven we je tips hoe je je woonkamer konijn proof maakt!

Waarom zou je een konijn uit zijn hok halen?

Het is aan te raden om je konijnen regelmatig uit hun hok te halen en lekker te laten rondhuppelen. Hier worden ze een stuk gelukkiger van! Konijnen zijn namelijk actieve dieren die van nature dagelijks flinke afstanden kunnen afleggen. Daarom is het ook belangrijk om een konijn de mogelijkheid te bieden om lekker te bewegen!

null

Konijn tam maken

Konijnen zijn nieuwsgierige dieren die een actief levenspatroon sterk kunnen waarderen. Ook kunnen ze goed tam gemaakt worden! Hoe je dit het beste kunt doen kun je hier lezen!

Je konijnen de mogelijkheid bieden om lekker door je woonkamer rond te laten huppelen is dus bevorderlijk voor de gezondheid van de diertjes, maar heeft daarnaast nog meer voordelen. Op deze manier stimuleer je namelijk de band tussen jou en je konijnen en help je mee om ze tammer te maken!

De woonkamer veilig maken voor je konijnen

Woonkamers en konijnen gaan niet samen zonder van te voren de nodige aandacht te steken om je woonkamer konijn proof te maken! Er zijn bijvoorbeeld veel stroomkabels en ander meubilair waar konijnen graag een hapje van nemen! Daarnaast kan een konijn zich gemakkelijk verstoppen op moeilijk-bereikbare plekken voor mensen en kan het vervolgens een behoorlijk karwei worden om hem terug te krijgen!

null

Op commando!

Het is aan te raden je konijnen te trainen om op commando terug te gaan naar het hok! Hiervoor kun je goed beloningssnoepjes gebruiken!

Konijnenren van Adori

Met de konijnenren van Adori kun je jouw konijnen in een afgesloten stukje laten rondhuppelen in je woonkamer! Je kunt de konijnenren met zoveel panelen uitbreiden als je zelf wilt, waardoor je de grootte van de ren volledig kan aanpassen aan het formaat van jouw woonkamer!

null

Let op!

Zorg dat er buiten het hok altijd vers drinkwater en voldoende hooi beschikbaar is!

Moeilijk bereikbare plekjes…

Konijnen zijn erg flexibel en kunnen zich in extreem kleine ruimtes verstoppen! Het is vaak enorm lastig om je konijn terug te vinden en vervolgens weer terug te krijgen! Zorg daarom dat je alle kleine verstop-plekken goed afschermt!

Zindelijk maken van je konijn

Als je konijnen lekker door het huis rondhuppelen is het wel belangrijk dat ze goed zindelijk zijn. Dit kun je doen door gebruik te maken van een speciaal konijnentoilet. Je kunt een konijn trainen alleen in dit konijnentoilet zijn behoefte te doen! Hierdoor hoef je minder bodembedekking te kopen en hoef je minder schoon te maken! Wil je meer informatie over het zindelijk maken van je konijnen? Klik dan hier!

null

Let op!

Konijnen houden van knagen en kunnen de kabels van bijvoorbeeld je TV, je lamp of je stekkendoos binnen no-time doorknagen! Voorkom dat je konijn al je kabels doorknaagt en probeer deze zo veel mogelijk af te dekken! Hiervoor kun je goed kabelgootjes gebruiken! Probeer ook zo veel mogelijk kabels hoog via de muren te laten gaan!

Onder toezicht

Zorg altijd dat je je konijnen in de gaten houdt wanneer ze vrij door het huis lopen. Een ongeluk kan namelijk in een klein hoekje zitten!

BEKIJK HIER AL ONZE PRODUCTEN VOOR KONIJNEN