Je konijnen / knaagdieren thuis laten

Normaliter blijven konijnen en knaagdieren thuis tijdens de vakantie. De huisdieren worden dan verzorgd door een vriend, een buurman, een familielid o.i.d. Toch kunnen onze huisdieren zich gestrest of eenzaam voelen. Als de oppas alleen langs komt om jouw konijn / knaagdier wat voer, hooi en water te geven, dan krijgt jouw diertje niet voldoende aandacht. Hierdoor kan het dier snel gestrest raken en zich eenzaam voelen. Wij raden daarom aan om je konijn altijd samen met een soortgenoot te houden. En daarnaast kun je jouw oppas het advies geven om naast alleen konijnenvoer en water je huisdiertjes voldoende aandacht te geven.

Enkele tips voor jou en voor de oppas:

  • Zorg dat je van te voren voldoende hooi, voer en bodembedekking in huis hebt gehaald.
  • Leg de oppas goed uit welk voer je huisdier moet krijgen en hoeveel.
  • Laat de oppas al eerder langskomen, zodat hij of zij kennis kan maken met jouw diertje(s). Zo zal hij of zij niet als een volstrekt vreemde worden aangezien.
  • Laat de gegevens van de dierenarts en jouw vakantieadres achter, zodat je oppas bij nood gelijk kan handelen.
BEKIJK AL HET KONIJNENVOER IN ONZE WEBSHOP

Geen oppas kunnen vinden?

Als je geen oppas kan regelen die bij jou thuis komt, kun je ook kijken naar pensions. Er zijn speciale pensions voor konijnen en knaagdieren waar je jouw diertje langs kunt brengen. Begin wel op tijd te zoeken naar een pension, aangezien veel pensions al snel volgeboekt zijn in de vakantieperiodes.

Enkele tips voor als je jouw konijn of knager moet vervoeren:

  • In de auto is een ruim veblijf nodig zonder gladde ondergrond,
  • Zorg dat je voldoende voer, water, hooi en bodembedekking meeneemt,