Vissen hebben voer nodig om gezond en vitaal te blijven. Je hebt verschillende soorten vijvervoer. Naast de basisvoeders is er ook voeding die zorgt voor een prachtige kleur bij jouw vissen. In dit artikel lees je waar je aan moet denken als je vijvervoer koopt voor je vijvervissen.

Soorten vijvervoer

Wanneer je jouw vissen een uitgebalanceerde voeding geeft zorg je ervoor dat ze gezond, sterk en vitaal blijven. Vijvervoeding heb je in veel verschillende vormen zoals in sticks, vlokken of korrels. In al deze vormen zitten alle noodzakelijke voedingstoffen die een vijvervis nodig heeft. Afhankelijk van de vissoorten in je vijver, gebruik je een voeder dat aan de oppervlakte blijft drijven, langzaam zinkt of direct op de bodem blijft liggen.

BESTEL DARWIN VIJVERVOER IN ONZE WEBSHOP
info

Vissen in de natuur

In de natuur eten de meeste vissen een super gevarieerd menu. Het natuurlijke rantsoen van de vissen bestaat uit algen, planten, kreeftachtige en andere (kleine) vissen.

Darwin vijvervoer

Darwin vijvervoer is zorgvuldig samengesteld met alle essentiële voedingsstoffen, vitaminen, mineralen en sporenelementen die je vijvervissen nodig hebben. Darwin vijvervoeding is geschikt voor alle vijvervissen zoals karpers, goudwindes, goudvissen en andere karperachtigen. Naast deze vissoorten is er speciale voeding voor steuren. Steuren hebben voer nodig die snel naar de bodem zinkt. Dit omdat de steur op de bodem of aan de zijkant van je vijver leeft.

Om je vijvervissen in uitstekende conditie te houden is het raadzaam om de vissen meerdere malen porties te geven. Met meerdere malen per dag bedoelen we 2 tot 3 keer per dag. De frequentie van voeren hangt wel af van het seizoen. In de winter of het vroege voorjaar, wanneer de watertemperatuur tussen de 5°C en 10°C ligt, voer je vissen beduidend minder dan in de lente of zomer. Dan is de watertemperatuur aangenaam met zo’n 20°C tot 25°C. Vissen hebben dan ook veel meer beweging.

Voer meerdere malen per dag kleine hoeveelheden. Dat is beter dan een keer per dag te veel. De voeding die je geeft moet binnen 3 a 4 minuten door de vissen opgenomen worden. Heb je toch te veel gevoerd? Zorg er dan voor dat je het overtollige voer verwijdert met een schepnet (verkrijgbaar in onze Boerenbond winkels). Op deze manier zorg je dat het vijverwater niet vervuilt raakt met schadelijke stoffen.

Wil je het water in je vijver testen? Bij onze Boerenbond winkels vind je speciale testsets om het water te testen op alle belangrijke parameters. Het is aan te raden om je water regelmatig te testen om zo nodig tijdig bij te kunnen sturen.

Houd er rekening mee welk soort vissen je in de vijver hebt zwemmen. Is dit een mix van groot en klein? Zorg er dan voor dat je zowel een stick/korrel en een vlokkenmix voert zodat niet alleen de grotere vijvervissen maar ook de jonge vissen gevoerd worden. Je kunt ook kiezen voor Darwin vijvervoeding menu mix. Dit is een vijvervoeding waarin zowel sticks, korrels en vlokken aan zijn toegevoegd.