Zonder voedingsstoffen kan je lichaam niet functioneren of zich ontwikkelen. Dit geldt ook bij het lichaam van je kat. Het is dan ook super belangrijk dat ze voldoende van deze voedingsstoffen binnenkrijgen. Maar welke voedingsstoffen zijn belangrijk, en hoe zorg je dat jouw kat voldoende binnenkrijgt?

Vitamines zijn onmisbaar voor het functioneren van het lichaam. Zo zorgen ze bijvoorbeeld voor de ogen, de groei en de stofwisseling van je kat. Ieder type vitamine heeft een eigen taak in het lichaam. De ene draagt bij aan een goede weerstand, de andere bij het stoppen van bloeden of het helen van de huid.

 

null

In welk kattenvoer vind je vitamines?

Voornamelijk in kattenvoer met nieren, lever, granen en gist komen veel vitamines voor.

Mineralen zorgen voor super sterke kattentanden en botten. Daarnaast dragen mineralen bij aan een goede stofwisseling. De belangrijkste mineralen zijn calcium, kalium, natrium, fosfor, chloor en magnesium.

Spoorelementen

Spoorelementen zijn mineralen waar het lichaam van je kat weinig van nodig heeft. Essentiële spoorelementen zijn wel noodzakelijk voor het lichaam zoals: ijzer, koper, zink, mangaan en selenium.

 

null

In welk kattenvoer vind je mineralen?

Vis, vlees, lever en granen bevatten veel mineralen.

Eiwitten geven je kat power! Deze voedingsstof zorgt voor sterke spieren en een goede groei. De essentiële aminozuren in eiwit zorgen dat je kat fit en gezond blijft.

 

null

In welk kattenvoer vind je eiwitten?

Eiwit zit in kattenvoer met vlees, eieren, graan en gist.

Katten gebruiken essentiële vetzuren voor de vacht, huid, stofwisseling en voortplanting. Vetten en vetzuren zijn een belangrijke bron voor energie en de transport van bepaalde vitamines. Vetten zorgen ook dat het kattenvoer graag wordt opgegeten, het geeft namelijk een lekkere smaak!

 

null

In welk kattenvoer vind je essentiële vetzuren?

Je vindt essentiële vetzuren in kattenvoer dat dierlijke vetten of plantaardige olie bevat.

De energie van jouw kat wordt voor een groot deel opgewekt door koolhydraten in de voeding. Vezels zorgen dat de spijsvertering het eten goed verteerd en er een juiste stoelgang wordt gestimuleerd. Zo wordt je kat ook niet zo snel dik.

 

null

In welk kattenvoer vind je koolhydraten en vezels?

Koolhydraten en vezels zitten in granen zoals rijst, koren en tarwe.

Kattenvoer specifiek per ras & verzorging

Royal Canin kattenvoeding is afgestemd op de behoeftes van iedere kat. Zo hebben buitenkatten ander kattenvoer nodig dan binnenkatten. En heeft het ene ras meer voordeel bij bepaalde voedingsstoffen dan het andere ras.

BEKIJK ROYAL CANIN KATTENVOER IN DE WEBSHOP

Katten met eetproblemen

Heeft jouw kat bijvoorbeeld last van allergieën, of juist een overgevoeligheid (intolerantie) voor granen dan is graanvrij voer een uitkomst. Graanvrije producten voor katten zijn verkrijgbaar in droogvoer, natvoer en snacks.

BEKIJK GRAANVRIJ KATTENVOER IN DE WEBSHOP

Kattenvoer met speciale behoeftes

Smølke heeft kattenvoeding dat geschikt is van jonge katten tot senior katten. Ook heeft Smølke een speciaal light kattenvoer, voor katten die (beginnend) overgewicht hebben.

BEKIJK SMØLKE KATTENVOER IN DE WEBSHOP