Soezie bakproducten

Met de producten van Soezie bak je zelf eenvoudig de lekkerste broden, koeken en cakes. Kom bij een Boerenbond winkel langs voor het complete Soezie assortiment, of bekijk alle Soezie producten in onze webshop.

BEKIJK ALLE SOEZIE PRODUCTEN IN ONZE WEBSHOP

Sinterklaasrecepten

Probeer eens één van de vier onderstaande sinterklaasrecepten voor heerlijke speculaaskoeken of speculaascake. Maar ook de kruidnotencake is super leuk om te bakken met kinderen!

speculaaskoeken

INGREDIËNTEN (voor 8 à 10 koeken)

Voor het deeg

 400 g SOEZIE Mix voor speculaas

 1 ei

 120 g harde boter, in blokjes

Voor de versiering

 Cake ’n Party Rolmarsepein (beschikbaar in onze webshop)

 Bloem voor patisserie

 Icing

Voor de staf van Sinterklaas (optioneel)

 Gele rolmarsepein

 Glanspoeder goud

 Alcohol (bijvoorbeeld jenever)

Bak- en kookbenodigdheden

 Houten speculaasplank (Sinterklaas, Zwarte Piet)

 Oven met bakplaat

 Bakpapier

 Basismodelleerset

 Penselen

 Keukenhanddoek

 BEREIDEN

1. Voeg de ingrediënten samen en kneed ze tot een homogeen deeg. Bestrooi het deeg met bloem en laat 15 à 30 minuten afkoelen in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi een keukenhanddoek lichtjes met patisseriebloem en klop de speculaasplank met de figuur naar beneden in de bloem. Daardoor vormt zich een miniem laagje bloem op de plank en komt het speculaasdeeg er makkelijker uit.

3. Maak een rolletje deeg en leg het op de plank. Druk het deeg er met beide duimen in. Snijd met een scherp mes of een taartzaag het overtollige deeg weg. Tik met de plank tegen het werkblad om de deegkoeken los te maken. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bestuif de plank opnieuw met bloem en ga op dezelfde manier verder.

4. Bak de speculaaskoeken 18 minuten op 175 °C. Neem ze op tijd uit de oven; tijdens het afkoelen worden ze nog harder. Laat de speculaas volledig afkoelen.

VERSIEREN

1. Gebruik de speculaasplankjes om je marsepein de juiste vorm te geven. Druk een stukje uitgerolde marsepein in de speculaasplank. Doe dat in één beweging zodat het stukje niet verschuift. Neem het er weer uit en snij met een keukenmes de vorm verder mooi uit. Breng verdere details aan met de stokjes van de modelleerset. Lijm alle stukjes marsepein op de speculaas met icing.

kruidnotencake

INGREDIËNTEN

Voor de kruidnoten (40 à 50 stuks)

 200 g SOEZIE mix voor speculaas

 ½ ei (= 25g)

 75g boter

Voor de boerencake (vorm 11.5x25cm)

 200g SOEZIE mix voor boerencake (beschikbaar in onze webshop)

 100g boter

 2 eieren

 BEREIDEN

1. Meng de ingrediënten voor de kruidnoten tot een homogeen deeg. Laat dit opstijven in de koelkast. Maak hiervan bolletjes van 12g, snij deze doormidden en leg op een bakplaat. 14min bakken op 160°C.

2. Voor de cake roer je de boter mals, voeg de eieren en daarna de mix toe. Klop gedurende 5 minuten tot een homogeen beslag.

3. Meng de kruidnoten onder het beslag. (houd een 10-tal kruidnoten aan de kant, die leg je bovenop het beslag als dit in de vorm zit.) Vet een bakvorm in en giet het beslag in de vorm. Leg enkele kruidnoten bovenop het beslag.

4. Bak de cake 20 minuten op 150 °C en vervolgens 20 à 25 minuten op 170 °C.

zachte speculaaskoek

INGREDIËNTEN (voor 12 stuks)

Voor het deeg

 400 g SOEZIE mix voor speculaas

 1 ei

 100 g boter

 30 g Dibro amandelschilfers

Voor de afwerking

 Amandelschilfers

BEREIDEN

1. Kneed de mix, de boter en het ei tot een homogeen deeg. Meng op het einde de amandelschilfers door het deeg.

2. Laat het deeg 30 minuten afkoelen in de koelkast.

3. Weeg stukjes af van 50 g. Rol er cilinders van 10 cm. Druk deze cilinder in de geschaafde amandelen en plaats je koeken op een bakplaat. Laat voldoende ruimte vrij, want je koeken gaan nog een beetje uitzetten.

4. 20 min bakken op 175°C. Laat afkoelen op een rooster.

speculaascake met appel

INGREDIËNTEN

 375 g SOEZIE Mix voor Speculaascake

 300 g appelmoes met kleine stukjes

 50 g amandelschilfers

 150 g boter

 3 eieren

Bak- en kookbenodigdheden

 Oven

 1 springvorm Ø 24 cm

 bakpapier

 antikleefpan

 taartrooster

BEREIDEN

1. Verwarm de oven voor op 170 °C.

2. Roer de boter zacht. Meng ze met de eieren. Voeg de Mix voor Speculaascake toe, en klop in 5 minuten tot een luchtig beslag.

3. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Schep de appelmoes op de bodem en strijk de vulling gelijkmatig uit.

4. Schep het speculaasbeslag op de appelvulling.

5. Bak de taart 45 à 50 minuten op 170 °C.

6. Rooster de amandelschilfers in een antikleefpan. Roer ze geregeld om, zo verbranden ze niet.

7. Haal de bakvorm uit de oven. Leg hem omgekeerd op een taartrooster en klik de bodem en de ring los. Verwijder het bakpapier voorzichtig van de appelmoesvulling. Bestrooi de taart met amandelschilfers.

TIP

Een extra smakelijke appelmoesvulling? Roer er wat rozijnen door.