Vogel tam maken

Heb je een vogel in huis of ben je van plan er binnenkort één in huis te nemen en wil je jouw vogel tam maken? Wij leggen je in deze video uit hoe je dat kan doen! Je begint eerst natuurlijk bij de basis: je koopt alles wat je voor je vogel nodig hebt. Bekijk hieronder deze video over het tam maken van jouw vogel

null

Wat heb je nodig als je een vogel aanschaft?

Wil je weten wat je allemaal nodig hebt als je een vogel gaat kopen? Bekijk dan hier onze andere video!

Stappenplan voor het tam maken van jouw vogel

Zorg dat je alles in huis hebt om goed voor je vogel te zorgen. Zet je vogel bij thuiskomst in zijn nieuwe verblijf. Ze gaan meestal rustig in een hoekje zitten en sommige weigeren zelfs om te eten. Maak je daar geen zorgen over, dit duurt meestal een paar dagen.

Stap 1. Kennis maken met je vogel

Zodra je vogel honger krijgt, gaat hij op zoek naar eten en gaat hij zijn kooi verkennen. Dit is het ideale moment voor jullie om kennis met elkaar te maken. Ga rustig naast de kooi zitten en begin rustig tegen je vogel te praten.

Stap 2. Steek je hand in de kooi

Blijft je vogel rustig als je bij hem in de buurt bent, steek dan eens je hand een stukje in de kooi. Je kunt ook iets lekkers in je hand nemen. Vogels zijn dol op trosgierst dus daar moet het wel mee lukken. Blijft je vogel op je hand zitten, probeer hem dan eens voorzichtig uit de kooi te halen. Wanneer je vogel wegvliegt moet je niet schrikken, je hebt immers al een vertrouwensband opgebouwd.

Stap 3. Je vogel is tam

Nu je vogel tam is kun je hem van alles leren, dit vinden ze erg leuk. Het belangrijkste is dat je geduldig blijft en vooral tegen je vogel blijft praten, dan zul je er lang plezier van hebben.

null

Let op!

Zorg ervoor dat je altijd je ramen en deuren gesloten houdt wanneer je bezig bent met je vogel. En laat hem nooit alleen.
BESTEL HIER ALLES VOOR JOUW VOGEL