Vogel kopen

Ga je een vogel kopen? Dan is het goed om deze video te bekijken. In deze video legt één van onze Pets Place medewerkers je namelijk uit wat je allemaal nodig hebt als je een vogel koopt. Een vogelkooi is natuurlijk het belangrijkste, maar daarnaast zijn vogelvoer, vogelsnacks en diverse speelgoed ook belangrijk!

Pets Place video’s

Op het YouTube kanaal van Pets Place vind je wekelijks leuke en informatieve video’s over huisdieren zodat jij nog beter voor je huisdier kan zorgen!

Van een vogel in huis wordt je erg vrolijk, maar wat komt hierbij kijken en welke spullen heb je nodig?

Stap 1. De kooi

Je begint natuurlijk met een kooi, deze moet lekker ruim zijn en passen bij het soort vogel. Een vogel die graag klimt moet namelijk horizontale spijlen hebben.

Stap 2. de bodembedekking

Op de bodem plaats je schelpenzand, deze hygiënische bodembedekking heeft een frisse anijsgeur.

Stap 3. Voer- en drinkbakjes

Een voerbakje en drinkfontein mogen natuurlijk niet ontbreken. Heb je meerdere vogels, zorg dan voor extra voerbakjes, zodat het voer niet wordt geblokkeerd voor elkaar.

Stap 4. Supplementen en voeding

Maagkiezel helpt om zaden te verteren. Vogels hebben ook een grote behoefte aan kalk en mineralen. Een mineralenblok en sepia zijn daarom ideaal. Ze zorgen voor stevige botten en een glanzend verenpak. De voeding voor jouw vogel hangt natuurlijk af van de soort. Je kan hierbij kiezen voor pellets of een zadenmengeling.

Stap 5. Een vogelbadje

Wist je dat vogels dol zijn op badderen? Het geeft verkoeling,  onderhoud het verenkleed en het houdt parasieten op een afstand. Sommige vogels geven een voorkeur aan het badje, maar je kan ze ook vernevelen met een spray.

Stap 6. Speelgoed

Vogels zijn erg intelligent en ze vervelen zich snel, daarom zijn speeltjes onmisbaar. Er zijn verschillende soorten speeltjes voor vogels om ze uren bezig te houden. Je kan ook een snack ophangen, dit zorgt voor urenlang plezier en het onderhoudt de snavel.

null

Jouw vogel tam maken?

Wil je jouw vogel trainen? Gebruik dan trosgierst, daar zijn ze namelijk dol op. Bekijk voor meer informatie over het tam maken deze video.