Herken jij het ook? Bij de start van een nieuwe dag staar je even uit het raam en zit dezelfde merel weer in het gras, hangt een pimpelmeesje aan een silo en tippelt een roodborstje over de grond op zoek naar voedsel. Met het opkomende zonnetje erbij brengt het een lach op je gezicht, wat een heerlijke start van de dag!

Voedselbehoefte in de zomer

Gedurende de winter en lente hebben de vogels voldoende aanbod en beschutting weten te vinden in jouw tuin, dus komen ze opnieuw op bezoek voor een heerlijke maaltijd. Tijdens de koude jaargetijden geniet vetrijk voedsel de voorkeur, zodat ze de koudere dagen goed doorkomen. Het is echter een fabeltje dat vogels met name in de winter gevoerd moeten worden, omdat er daarna weer voldoende voedselaanbod is in de vorm van insecten en fruit. Toch is er ook in het voorjaar en in de zomer veel behoefte aan voedsel, eiwitrijk deze keer.

Eiwitrijk voedsel

De eiwitten halen ze voornamelijk uit insectrijke voedingen en zorgen voor een gezond verenkleed dat straks klaar is voor een nieuw najaar. Meelwormen zijn een favoriete lekkernij voor vogels. In deze jaargetijden gaan vogels op zoek naar een partner, waarmee een nestje gebouwd wordt, de jongen moeten (op)gevoed worden en dat betekent ook weer meer mondjes om te vullen.

Help ze een handje!

Kortom, de vraag naar voedsel is groot. Laten we dan, samen met de natuur, zorgen voor voldoende aanbod. Er zijn momenteel ook nog eens minder insecten dan voorheen en dus wordt het voeren nog meer op prijs gesteld. Maak jouw tuin vogel- en insectenvriendelijk, waardoor ze graag naar jouw tuin komen en sta zelf elke ochtend weer met een glimlach op als je uit het raam kijkt.

Bekijk in onderstaand filmpje hoe wij in contact staan met het buitenleven van vogels:

Op zoek naar strooivoer speciaal geschikt voor de voedingsbehoefte in de zomer? Strooivoer zoals ‘Menu Nature strooivoer zomer Clean Garden‘ en ‘Allbirds&Co strooivoer met insecten‘ bevatten de juiste ingrediënten om hier aan te voldoen! Bekijk ons volledige assortiment strooivoer in onze webshop:

BEKIJK STROOIVOER IN ONZE WEBSHOP