Soezie bakproducten

Met de producten van Soezie bak je zelf eenvoudig de lekkerste broden en cakes. Leuke verrassing met Moederdag, met Pasen of gewoon lekker bij de lunch! Kom bij een Boerenbond winkel langs voor het complete Soezie assortiment, of bekijk alle Soezie producten in onze webshop.

BEKIJK ALLE SOEZIE PRODUCTEN IN ONZE WEBSHOP

3 fruitige voorjaarsrecepten

Probeer eens een van de drie onderstaande recepten voor het voorjaar. Lekker met fruit en het zorgt voor die heerlijke geur door het huis.

kersencake

INGREDIËNTEN

 450 g Mix voor Cake

 3 eieren

 300 g kersen op siroop (gewicht zonder siroop)

 150 g boter

Bak- en kookbenodigdheden

 cakevorm

 kom

 taartrooster

 vergiet

BEREIDEN

1. Laat de kersen uitlekken en verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Roer de boter zacht, meng er de eieren door en voeg de Mix voor Cake toe. Meng het geheel 5 minuten tot een glad beslag.

3. Doe de uitgelekte kersen in een kom. Voeg het beslag erbij en meng alles voorzichtig door elkaar. Vet de cakevorm in en vul met het beslag.

4. Bak de cake 1 uur en 15 minuten op 180 °C. Draai de cake om op een taartrooster en laat zo afkoelen. Serveer de cake ook omgekeerd.

tip
Bestrijk de cake met afdekgelei aardbeien, zo blijft hij lekker zacht. Wil je de cake een mooie glans geven, strijk de cake dan twee keer in. De eerste keer trekt de gelei in, de tweede laag blijft bovenop zichtbaar.
amandelcookies

Voor de amandelcookies

 200 g mix voor Cookies

 1 ei

 70 g harde boter

 50 g amandelschilfers

Voor de gekaramelliseerde appeltjes:

 klontje boter

 3 appels

 3 eetlepels suiker

Voor de amandelcrumble:

 20 g amandelpoeder

 20 g suiker

 1 theelepel amaretto

Voor de banketbakkersroom:

 70 g mix voor banketbakkersroom (beschikbaar in onze webshop)

 230 ml koude melk

 1 à 2 eetlepels appelstroop

Voor de afwerking:

 30 g afdekgelei abrikoos

 15 ml water

BAK- EN KOOKBENODIGDHEDEN

 1 vel bakpapier

 1 rond uitsteekvormpje of een glas Ø 7 cm

BEREIDEN

1. Voeg de mix, het ei en de boter samen. Kneed tot een homogeen deeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat het minstens 15 minuten afkoelen in de koelkast.

2. Strooi de amandelschilfers op een vel bakpapier. Druk het deeg plat op het bakpapier tot de amandelschilfers allemaal in het deeg zitten.

3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot het 2 à 3 mm dik is. Steek koekjes uit met een ronde uitsteekvorm of een glas. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de koekjes erop.

4. Bak de koekjes 10 à 12 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen op een taartrooster.

5. Voor de amandelcrumble: Meng het amandelpoeder, de suiker en de amaretto goed. Spreid het mengsel uit op een bakplaat met bakpapier. Laat het bruinkleuren in de oven op 180 °C. Blijf in de buurt, want de crumble verbrandt snel!

6. Voor de gekaramelliseerde appeltjes: schil de appels en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit een klontje boter in een pannetje. Bak de appelblokjes kort en strooi er de suiker over. Haal van het vuur als ze bruin beginnen worden.

7. Voor de banketbakkersroom: Meng de mix met de melk. Roer tot je een gladde, gele room hebt. Roer er naar smaak een beetje appelstroop door. Schep de banketbakkersroom in een spuitzak.

8. Voor de afwerking: Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje of in de microgolfoven. Bestrijk de cookies met afdekgelei. Leg er telkens enkele appelblokjes op. Spuit daarover een toefje banketbakkersroom. Bestrooi ten slotte met amandelcrumble.

rolbiscuit

INGREDIËNTEN (8 PERSONEN)

Voor de biscuit

 200 g Mix voor Biscuit

 3 eieren

 20 ml water

Voor de afwerking

 50 g amandelschilfers (geroosterd)

 taartvulling abrikoos

 afdekgelei abrikoos

 15 ml water

BAK- EN KOOKBENODIGDHEDEN

 cakevorm

 kom

 taartrooster

 vergiet

BEREIDEN

1. Verwarm de oven voor op 230°C. Klop de mix, de eieren en het water samen 10 minuten op de hoogste snelheid in de keukenmachine.

2. Beleg een bakplaat met bakpapier. Strijk het beslag gelijkmatig uit op de bakplaat. Bak het ongeveer 10 minuten op 230°C.

3. Leg een keukenhanddoek op je werkblad. Keer de biscuit om, met het bakpapier er nog aan, op de handdoek. Laat de bakplaat er overheen liggen. Laat zo afkoelen.

4. Voor de afwerking: Verwijder de bakplaat. Trek het bakpapier waarop de biscuit gebakken is voorzichtig los. Bestrijk deze zijde volledig met abrikozenvulling. Rol de biscuit stevig op.

5. Leg de biscuit met de naad onderaan op een serveerschotel. Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje. Bestrijk de rolbiscuit met afdekgelei.

6. Druk geroosterde amandelschilfers tegen de nog vochtige afdekgelei aan. Bestuif het gebak met poedersuiker.

tip
In dit recept gebruiken we onze taartvulling abrikoos, maar je kunt het gebak ook vullen met aardbeien, rabarber of een andere zoete taartvulling.
KERSENCAKE
kersencake

INGREDIËNTEN

 450 g Mix voor Cake

 3 eieren

 300 g kersen op siroop (gewicht zonder siroop)

 150 g boter

Bak- en kookbenodigdheden

 cakevorm

 kom

 taartrooster

 vergiet

BEREIDEN

1. Laat de kersen uitlekken en verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Roer de boter zacht, meng er de eieren door en voeg de Mix voor Cake toe. Meng het geheel 5 minuten tot een glad beslag.

3. Doe de uitgelekte kersen in een kom. Voeg het beslag erbij en meng alles voorzichtig door elkaar. Vet de cakevorm in en vul met het beslag.

4. Bak de cake 1 uur en 15 minuten op 180 °C. Draai de cake om op een taartrooster en laat zo afkoelen. Serveer de cake ook omgekeerd.

tip
Bestrijk de cake met afdekgelei aardbeien, zo blijft hij lekker zacht. Wil je de cake een mooie glans geven, strijk de cake dan twee keer in. De eerste keer trekt de gelei in, de tweede laag blijft bovenop zichtbaar.
AMANDELCOOKIES MET APPELCRUMBLE
amandelcookies

Voor de amandelcookies

 200 g mix voor Cookies

 1 ei

 70 g harde boter

 50 g amandelschilfers

Voor de gekaramelliseerde appeltjes:

 klontje boter

 3 appels

 3 eetlepels suiker

Voor de amandelcrumble:

 20 g amandelpoeder

 20 g suiker

 1 theelepel amaretto

Voor de banketbakkersroom:

 70 g mix voor banketbakkersroom (beschikbaar in onze webshop)

 230 ml koude melk

 1 à 2 eetlepels appelstroop

Voor de afwerking:

 30 g afdekgelei abrikoos

 15 ml water

BAK- EN KOOKBENODIGDHEDEN

 1 vel bakpapier

 1 rond uitsteekvormpje of een glas Ø 7 cm

BEREIDEN

1. Voeg de mix, het ei en de boter samen. Kneed tot een homogeen deeg. Wikkel het in huishoudfolie en laat het minstens 15 minuten afkoelen in de koelkast.

2. Strooi de amandelschilfers op een vel bakpapier. Druk het deeg plat op het bakpapier tot de amandelschilfers allemaal in het deeg zitten.

3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif het werkblad met bloem. Rol het deeg uit tot het 2 à 3 mm dik is. Steek koekjes uit met een ronde uitsteekvorm of een glas. Beleg een bakplaat met bakpapier. Leg de koekjes erop.

4. Bak de koekjes 10 à 12 minuten op 180 °C. Laat ze afkoelen op een taartrooster.

5. Voor de amandelcrumble: Meng het amandelpoeder, de suiker en de amaretto goed. Spreid het mengsel uit op een bakplaat met bakpapier. Laat het bruinkleuren in de oven op 180 °C. Blijf in de buurt, want de crumble verbrandt snel!

6. Voor de gekaramelliseerde appeltjes: schil de appels en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit een klontje boter in een pannetje. Bak de appelblokjes kort en strooi er de suiker over. Haal van het vuur als ze bruin beginnen worden.

7. Voor de banketbakkersroom: Meng de mix met de melk. Roer tot je een gladde, gele room hebt. Roer er naar smaak een beetje appelstroop door. Schep de banketbakkersroom in een spuitzak.

8. Voor de afwerking: Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje of in de microgolfoven. Bestrijk de cookies met afdekgelei. Leg er telkens enkele appelblokjes op. Spuit daarover een toefje banketbakkersroom. Bestrooi ten slotte met amandelcrumble.

ROLBISCUIT MET ABRIKOOSVULLING
rolbiscuit

INGREDIËNTEN (8 PERSONEN)

Voor de biscuit

 200 g Mix voor Biscuit

 3 eieren

 20 ml water

Voor de afwerking

 50 g amandelschilfers (geroosterd)

 taartvulling abrikoos

 afdekgelei abrikoos

 15 ml water

BAK- EN KOOKBENODIGDHEDEN

 cakevorm

 kom

 taartrooster

 vergiet

BEREIDEN

1. Verwarm de oven voor op 230°C. Klop de mix, de eieren en het water samen 10 minuten op de hoogste snelheid in de keukenmachine.

2. Beleg een bakplaat met bakpapier. Strijk het beslag gelijkmatig uit op de bakplaat. Bak het ongeveer 10 minuten op 230°C.

3. Leg een keukenhanddoek op je werkblad. Keer de biscuit om, met het bakpapier er nog aan, op de handdoek. Laat de bakplaat er overheen liggen. Laat zo afkoelen.

4. Voor de afwerking: Verwijder de bakplaat. Trek het bakpapier waarop de biscuit gebakken is voorzichtig los. Bestrijk deze zijde volledig met abrikozenvulling. Rol de biscuit stevig op.

5. Leg de biscuit met de naad onderaan op een serveerschotel. Smelt de afdekgelei met het water in een pannetje. Bestrijk de rolbiscuit met afdekgelei.

6. Druk geroosterde amandelschilfers tegen de nog vochtige afdekgelei aan. Bestuif het gebak met poedersuiker.

tip
In dit recept gebruiken we onze taartvulling abrikoos, maar je kunt het gebak ook vullen met aardbeien, rabarber of een andere zoete taartvulling.
BEKIJK ALLE SOEZIE PRODUCTEN IN ONZE WEBSHOP