Of je nu gaat bloemschikken, schoffelen of snoeien. Bij het werken in de tuin is een goede bescherming van je handen van groot belang. Tuinhandschoenen bieden deze bescherming en houden je handen droog, schoon en warm. Echter zijn voor verschillende werkzaamheden in de tuin zijn ook verschillende handschoenen nodig maar welke handschoen is goed voor jouw klus? Hier geven we je een aantal ideeën!

BEKIJK ALLE HANDSCHOENEN IN DE WEBSHOP

Onkruid wieden

Bij het onkruid wieden is bescherming van je handen belangrijk. Daarnaast houden tuinhandschoenen je handen schoon, droog en warm. De volgende handschoenen worden geadviseerd voor het onkruid wieden.

Bloemschikken

Bij het bloemschikken is een handschoen met een goede vingergevoeligheid belangrijk. Hieronder staan een aantal soepele handschoenen die de juiste bescherming geven bij het bloemschikken.

Schoffelen

Een goede grip en het voorkomen van blaren tijdens het schoffelen is vaak een prioriteit, hieronder zijn enkele handschoenen die hierbij helpen.

Harken

Naast het beschermen van je handen is ook een goede grip belangrijk bij het harken. Deze handschoenen geven deze juiste combinatie.

Planten, verpotten, stekken

Bij het planten, verpotten of stekken is een soepele handschoen van belang. Daarnaast houden de handschoenen je handen ook droog, schoon en warm. Om deze redenen adviseren wij de volgende handschoenen.

(sier)bestrating

Hieronder staan handschoenen die een stevige bescherming bieden voor je handen tijdens het bestraten.

Verspenen

Bij het verspenen van je kiemplantjes is een vingergevoeligheid erg belangrijk. De volgende handschoenen bieden deze vingergevoeligheid.

Snoeien

Bij het snoeien in de tuin is een stevige handschoen een prioriteit. Deze handschoenen bieden de bescherming die je nodig hebt tijdens het snoeien en geven je handen de grip die nodig is bij jouw klus.

Beitsen

Voor het beschermen van je handen tegen de bijtende stof tijdens het beitsen, worden de volgende handschoenen geadviseerd.

Bestrijdingsmiddelen

Deze handschoenen beschermen jouw handen tegen de giftige stoffen in verschillende bestrijdingsmiddelen.