Vanaf 7 jaar wordt je kat senior genoemd. Misschien is ze nog hartstikke vitaal en actief, toch zal je met de jaren gaan merken dat er dingen veranderen. Geleidelijk zal je kat het voedsel minder goed kunnen verteren, de eetlust vermindert en ze zal minder gaan bewegen. Het is erg belangrijk dat de dagelijkse voeding hierop wordt aangepast.

Voeding voor de senior kat

Met WHISKAS® 7+ zorg je dat jouw senior kat het juiste dieet krijgt. Dit betekent aantrekkelijke en heerlijke voeding met de juiste voedingsstoffen. WHISKAS® 7+ bevat grote stukken vis of vlees, waar alles in zit om je senior kat nog jaren gelukkig en gezond te houden.

Hoe merk je dat je kat ouder wordt?

Naarmate je ouder wordt zullen er dingen veranderen aan je lichaam maar ook in je gedrag. Dit is ook bij katten het geval. Welke veranderingen kun je zien wanneer katten ouder worden?

Verandering in gewicht

Het lichaam en het gedrag van je senior kat zal uiteindelijk veranderen, dit kun je gaan merken in het gewicht. Wanneer je kat minder energie heeft om te bewegen kan het zijn dat ze in gewicht toeneemt. Anderzijds kunnen katten ook afvallen omdat voedingsstoffen niet goed verteerd worden.

Het is belangrijk om je kat regelmatig te wegen om het gewicht in de gaten te houden. Voel daarnaast aan allebei de kanten van de buik. Wanneer je denkt dat ze overgewicht of ondergewicht heeft, kun je de hoeveelheid voeding hierop aanpassen of raadpleeg je de dierenarts.

null

Wegen van je kat

De makkelijkste manier om je kat te wegen is door hem vast te houden en samen op de weegschaal te staan. Trek daarna je eigen gewicht van het gezamenlijke gewicht af.

Verminderde eetlust

Was jouw kat helemaal gek op een bepaald soort kattenvoer, maar laat ze het nu staan? Een vermindering van eetlust kan van ouderdom komen. Zorg voor smakelijke kattenvoeding waar ze weer lekker van gaat eten. Het is namelijk essentieel dat je kat voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Vertraging van de spijsvertering

Oudere katten hebben een tragere spijsvertering dan katten die jong zijn. Wat betekent dit? De voedingstoffen in het kattenvoer worden minder goed opgenomen. Met WHISKAS® 7+ zorg je voor een juist dieet die speciaal is samengesteld voor de senior kat. Hiermee kun je de verandering in de spijsvertering vertragen en de kwaliteit van haar leven verbeteren.

BESTEL WHISKAS® 7+ IN ONZE WEBSHOP