• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Finecto+

FinectoFinecto

Bloedluizen, mijten, vlooien en teken zijn lastige parasieten om te beheersen bij dieren. Veelal wordt er daarom gekozen voor chemische oplossingen. Maar wist je dat er ook natuurlijke producten zijn hiervoor? Finecto+ producten zijn 100% natuurlijk en vrij van chemische stoffen. In het assortiment van Finecto+ vind je producten voor kippen, paarden, honden, reptielen en siervogels.

Tonen als Foto-tabel Lijst

12Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Root Catalog petsplace kopen
  Finecto+ Aromatische Omgevingsspray - Voedingssupplement - Luizen
  Waardering:
  100%
  Normale prijs 20,89 - 89,95 20,89 - 89,95
  1 l
  5 l
 2. Root Catalog petsplace kopen
  Finecto+ Horse - Voedingssupplement - Parasieten
  Waardering:
  100%
  Normale prijs 44,95 - 187,00 44,95 - 187,00
  600 g
  3 kg
Tonen als Foto-tabel Lijst

12Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Finecto+ is 100% natuurlijk

Sinds 2005 is Finecto+ actief in de kippenhobbysector en heeft sindsdien het assortiment uitgebreidmet producten voor paarden en honden. Ook voor reptielen en siervogels zitten er geschikte producten in het assortiment. Wist je dat de naam Finecto bewust is gekozen en dat deze een betekenis heeft? Fin betekent namelijk ‘einde’ en ecto is een afkorting van ‘ectoparasiet.’ Alle producten van Finecto+ zijn 100% natuurlijk die bestaan uit kruiden, etherische oliën en silicium. De kruiden en etherische oliën zijn zorgvuldig uitgekozen voor de meest optimale en effectieve werking. Deze natuurlijk benadering heeft als voordeel dat de algemene gezondheid van dieren niet negatief wordt beïnvloed en dat bijvoorbeeld eieren van kippen veilig gegeten kunnen blijven worden.

Bloedluizen bij kippen

Veel kippenhouders krijgen vroeg of laat te maken met bloedluizen (of andere mijten). Deze parasieten kunnen het plezier van kippenhouden enorm verpesten. Bloedluizen zijn enorm slim, in de nacht als de kip op stok zit slaat de bloedluis toe en overdag verstopt de bloedluis zich. Dit maakt beheersing van bloedluizen enorm lastig. Via een toevoeging aan het voer of het drinken van de kip bereik je de volwassen bloedluis, maar de larven en eitjes bereik je hier niet mee.

Het is daarom belangrijk om niet alleen de kip te behandelen, maar ook de omgeving! Het is dan ook belangrijk om snel op te merken of er sprake is van een bloedluisbesmetting. Een bloedluistest onder de zitstok is hiervoor zeer geschikt. Door deze wekelijks te controleren is er snel inzicht of er sprake is van bloedluizen en kan een behandeling op tijd worden gestart. Want hoe eerder je bloedluizen aanpakt, hoe gemakkelijker de beheersing. Bloedluizen verdwijnen nooit helemaal, eitjes kunnen namelijk 2 jaar later nog uitkomen. Het gaat daarom om de beheersing van bloedluizen. Pas daarvoor een brede aanpak toe:

 • Supplementen door voer en/of drinkwater, hiermee bereik je de volwassen stadia
 • Bloedluisbakjes onder de zitstok vormen een hindernis voor de luizen om de kip te bereiken
 • Bloedluistest onder de zitstok om op tijd een probleem te herkennen
 • Badzand van mineralenpoeder waarmee de kippen zichzelf reinigen
 • Omgevingsspray voor het kippenhok om de larvale stadia te bereiken

Mijten en zomereczeem bij paarden

Vooral paarden met veel behang hebben last van mijten in de natte periodes van het jaar, maar het kan bij alle paardenrassen voorkomen. Mijten geven veel irritatie waardoor paarden gaan stampen en bijten in hun benen. Het is een hardnekkig probleem dat je op een 100% natuurlijke manier onder controle kan krijgen. Wel vraagt dit een consequente aanpak van inwendig behandelen en aanpassen van omgevingsfactoren.

Ook zomereczeem bij paarden kan op een natuurlijke manier worden ondersteund. Een natuurlijk supplement kan bijdragen aan het vermindering van kriebel in de zomerperiode doordat het paard een geur gaat verspreiden waardoor deze minder aanlokkelijk wordt voor vliegen, muggen en dazen. Vergeet niet om ook een eczeemdeken bij jouw paard om te doen en om kritisch te kijken naar het rantsoen van jouw paard. Vermijd suikers/zetmeel en zorg voor voldoende vitamines en mineralen.

Teken en vlooien bij honden

Teken en vlooien zijn een groot irritatie probleem bij honden. Geen enkel middel werkt 100% afwerend tegen teken, maar chemische middelen kunnen wel een negatieve invloed hebben op de gezondheid van honden. Belangrijk is om het bloed van honden onverteerbaar te maken voor vlooien en teken, deze kunnen zich dan niet meer voortplanten waardoor de vlooienpopulatie steeds kleiner zal worden. Teken zullen zich hierdoor minder vastbijten waarna ze eenvoudig verwijderd kunnen worden. Door toevoeging van afwerende kruiden, zullen honden al minder aantrekkelijk worden voor teken. Een ander voordeel van een natuurlijk product tegen vlooien en teken dat via de voeding wordt verstrekt, is dat de hond zoveel kan zwemmen als hij of zij wil, de werking blijft namelijk volledig actief!

Finecto+ voor blije dieren en baasjes

Het belangrijkste doel van Finecto+ is dat dieren geen ongemakken hebben en daardoor een zo’n optimale gezondheid hebben als mogelijk. Dit geeft niet alleen rust bij de kippen, paarden en honden maar ook bij de baasjes. Want niets is vervelender om te zien dan dat jouw geliefde (huis)dier niet lekker in zijn vel zit. Finecto+ helpt jou graag hierbij en zijn altijd bereikbaar voor persoonlijk advies.

Back to top