• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

ROYAL CANIN® kitten voer

Royal Canin merk spelende kat balRoyal Canin merk spelende kat bal

Ben je op zoek naar het juiste voer voor je kitten? ROYAL CANIN® kittenvoeding bezit alle ingrediënten die je jonge kat of poes nodig heeft. Voedingsstoffen om te groeien, maar ook om een gezonde basis te leggen voor de volgende stap: voeding voor volwassen katten. Bekijk op deze pagina het ruime assortiment met ROYAL CANIN® kittenvoer in de 1e en 2e groeifase van Pets Place.

Complete en uitgebalanceerde voeding voor jouw kitten

Kittenvoeding naar ras

Tonen als Foto-tabel Lijst

6Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Kattenvoer Kattenbrokken kopen
  Royal Canin Kitten - Kitten-Kattenvoer
  Waardering:
  99%
  Normale prijs 8,49 - 89,95 8,49 - 89,95
  400 g
  2 kg
  4 kg 44,49
  10 kg
 2. Kattenvoer Kattenbrokken kopen
  Royal Canin Mother & Babycat - Kitten-Kattenvoer
  Normale prijs 8,49 - 97,99 8,49 - 97,99
  400 g
  2 kg
  4 kg
  10 kg
 3. Kattenvoer Kattenbrokken kopen
  Royal Canin British Shorthair Kitten - Kitten-Kattenvoer
  Waardering:
  94%
  Normale prijs 34,49 - 111,89 34,49 - 111,89
  2 kg
  10 kg
 4. Kattenvoer Kattenbrokken kopen
  Royal Canin Kitten Sterilised - Kitten-Kattenvoer
  Waardering:
  100%
  Normale prijs 7,89 - 26,49 7,89 - 19,87
  400 g
  2 kg 26,49
 5. Kattenvoer Kattenbrokken kopen
  Royal Canin Maine Coon Kitten - Kitten-Kattenvoer
  Waardering:
  97%
  Normale prijs 9,29 - 48,99 9,29 - 48,99
  400 g
  2 kg
  4 kg
  10 kg
Tonen als Foto-tabel Lijst

6Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Inspiratie van andere baasjes! @petsplacenl

Voordelen van kittenvoeding

Royal Canin Kitten groei afweer spijsverteringRoyal Canin Kitten groei afweer spijsvertering

Aangepast grootte van brokken

Royal Canin kattenvoer brokkenRoyal Canin kattenvoer brokken

Hoe droog- en natvoeding dagelijks combineren

Royal Canin Kittenvoerzakken nat en droogRoyal Canin Kittenvoerzakken nat en droog

Royal Canin kitten

Kittens hebben ander voer nodig dan een volwassen kat. Jonge katten moeten namelijk nog groeien. Het is belangrijk dat zij voer krijgen dat speciaal is samengesteld om hen op de best mogelijk manier te ondersteunen in dit groeiproces. Daarom is er speciaal Royal Canin kitten voer ontwikkeld.

Overigens is het niet alleen de groei die ondersteund moet worden.

Verschillende groeifases

Een kitten gaat twee verschillende groeifases door:

 • In de 1e groeifase, van 0 tot 4 maanden, vinden er vernuftige processen plaats in het lijf van je kitten, groeit hij heel hard en verkent hij de wereld.
 • In de 2e groeifase, van 4 tot 12 maanden, is hij vooral bezig met sterk te worden.

Deze fases vragen dan ook allebei om andere voedingsstoffen. Daarom kun je tot 4 maanden het beste Royal Canin Mother & Babycat geven. Deze mousse en brokjes helpen hem over te stappen van moedermelk naar vaste voeding. De brokjes zijn met water te weken, waardoor ze makkelijker eetbaar worden. Deze voeding levert je kitten ook voldoende energie terwijl het spijsverteringsstelsel zo min mogelijk belast wordt vanwege de licht verteerbare eiwitten. Er zijn extra antioxidanten aan de voeding toegevoegd om het nog kwetsbare immuunsysteem ondersteuning te bieden.

Na 4 maanden kun je overstappen op Royal Canin Kitten. Hierin zitten ook alle essentiële voedingsstoffen die ook in Royal Canin Mother & Babycat zitten, maar met onder meer uitgebalanceerde hoeveelheid calcium zodat je kitten sterke botten en spieren kan opbouwen. Het brokje is ook iets groter, zodat je kitten goed op de brokjes kauwt.

Royal Canin kittenvoer

Kittens moeten niet alleen qua grootte groeien. Ook van binnen gebeurt er nog van alles dat ondersteuning in de vorm van geschikt Royal Canin kitten voer nodig heeft. Zo is het spijsverteringsstelsel nog heel kwetsbaar. De kittenbrokken hebben daarom heel makkelijk verteerbare eiwitten. Deze belasten het maagdarmstelsel zo min mogelijk zodat je kitten heel goed alle benodigde voedingsstoffen uit zijn voer kan gebruiken om te groeien.

Ook het afweersysteem is nog niet op volle sterkte. Als je kitten geboren wordt, krijgt hij antistoffen mee uit de melk van de moederkat. Deze nemen na verloop van tijd af. Maar hij moet zijn eigen antistoffen nog opbouwen. De inentingen die een jonge kat bij de dierenarts krijgt, helpen hem daarbij. Maar ook zijn kittenvoer speelt een belangrijke rol om hem in de eerste maanden van zijn leven sterk en gezond te helpen houden.

Tot slot het bottenstelsel. De botten van je kitten zijn nog niet uitgegroeid. Een kat heeft daarom bepaalde voedingsstoffen nodig die hem helpen zijn botten groot en sterk te laten worden.

Royal Canin Kitten Sterilised

Het is een misverstand dat als je je kitten hebt laten castreren/steriliseren, wat vaak rond de zesde maand gebeurt, je hem dan ook voer voor volwassen katten kunt geven. Je kitten is dan namelijk nog niet volledig uitgegroeid. Wel is het aan te raden dan over te stappen naar Royal Canin Kitten Sterilised omdat de energiebehoefte van je kitten terugloopt terwijl hij wel meer zou willen eten. Royal Canin Kitten Sterilised geeft je kitten sneller een voldaan gevoel en is minder energierijk. Zo help je je kitten een gezond gewicht te behouden.

Kittenmelk van Royal Canin

Royal Canin heeft speciaal voor heel jonge kittens Royal Canin Babycat Milk ontwikkeld. In de basis wordt dit enkel gegeven aan kittens die niet voldoende melk binnen krijgen van hun moeder.

Vaste voeding voor jonge katten

Om kittens te laten wennen aan het eten van kittenbrokjes, bestaat er Royal Canin Mother & Babycat. Dit voer is in brokjes en in natvoeding (mousse) verkrijgbaar. Zo kun je kittens heel rustig aan vaste voeding laten wennen.

Speciale kittenbrokjes

Kittens blijven Royal Canin kittenbrokjes eten tot ze ongeveer 1 jaar oud zijn. Alleen de Maine Coon eet langer kittenvoer; tot ze ongeveer 15 maanden oud is. Dit is omdat deze grote kat wat langer doorgroeit. Pas als je kat volgroeid is, kun je hem kattenvoer voor volwassen katten gaan geven. Anders krijgt hij niet de juiste voedingsstoffen binnen wat nadelig is voor zijn groei, ontwikkeling en gezondheid.

Voor een aantal raskittens zijn speciale kittenbrokjes ontwikkeld. Deze hebben een voedingsstoffensamenstelling die precies tegemoetkomt aan de behoeften van het kitten van dat specifieke ras. Ook is de vorm van de brok aangepast aan de vorm en het formaat van de kaak, zodat het kitten de brokjes goed op kan pakken en gestimuleerd wordt goed te kauwen.

Royal Canin Kitten natvoer

Het is belangrijk dat kittens in hun eerste maanden dat zij vast voer eten, in aanraking komen met verschillende texturen. Zo voorkom je dat je kitten straks een heel kieskeurige eter wordt. Het is daarom aan te raden je kitten ook regelmatig Royal Canin Kitten natvoer te geven.

Bijkomend voordeel is dat natvoer voor 80% uit water bestaat en het goed is voor je kitten om wat extra vocht binnen te krijgen. Kittens zijn van nature matige drinkers. Een beetje extra vocht kan dus zeker geen kwaad.

-
Back to top