• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Ren

Geef je jouw konijnen of andere knagers graag wat extra bewegingsruimte en vrijheid? Dan is een ren of konijnenren een perfecte optie! Je kunt een konijnenren in je tuin gebruiken als ruime speelplaats. Het is ook mogelijk om de ren als uitbouw te gebruiken van het hok.

Tonen als Foto-tabel Lijst

10Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Kooi & Hok Ren kopen
  Adori Konijnenren Metaal Zwart - Dierenverblijf
  Waardering:
  80%
  Normale prijs 19,95 - 39,95 19,95 - 39,95
  60x60 cm
  90x63 cm
Tonen als Foto-tabel Lijst

10Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Een konijnenren plaatsen

Een konijnenren is over het algemeen erg gemakkelijk om te plaatsen, er zijn echter een aantal belangrijk aandachtspunten om op te letten:

Stap 1: Plaats de konijnenren

Plaats je de ren op een onverhard stuk grond, zoals in het gras? Graaf de konijnenren dan een stukje in, zodat het stevig staat en konijnen er niet zomaar onderdoor graven.

Stap 2: Check de omgeving

Is het buiten zonnig? Check dan eerst of het gras al droog is, een natte ondergrond kan namelijk problemen veroorzaken bij jouw konijnen. Daarnaast plaats je de ren altijd in de schaduw. Konijnen krijgen het snel erg warm.

Stap 3: Maak de konijnenren wat spannender

Maak de konijnenren wat spannender met een aantal nieuwe konijnenspeeltjes. Een goede keuze is een speeltje waar je wat voer in kunt doen. Konijnen zijn zeer intelligent en vinden vast een manier om het lekkers er uit te krijgen. Dit is goed voor het natuurlijke foerageergedrag (foerageren = het regelmatig zoeken en vinden van voedsel), bevordert gebitsslijtage en houdt jouw konijnen urenlang bezig!

Stap 4: Hooi en water

Geef regelmatig vers hooi en water via een drinkfles. Zeker wanneer het buiten warm is, is het belangrijk dit vaak te verversen.

Stap 5: Schuilplekken in de konijnenren

Maak een aantal schuilplekken in de konijnenren. Je konijnen kunnen zich dan veilig terugtrekken wanneer er gevaar aan lijkt te komen.

Stap 6: Konijnentoilet

Heb je geen zin om steeds keutels te verzamelen? Plaats dan een konijnentoilet. Je kunt konijnen goed zindelijk maken. Dat scheelt voor jou weer extra schoonmaak!

Een schaduwplek creeren

Een schaduwplek creëren Gebruik een afdak, natuurgroen of een beschermnet om schaduw voor je konijnen te creëren. Een beschermnet beschermt jouw konijnen ook direct tegen ongewenste gasten. Ook zullen ze niet uit de ren kunnen springen.

De voordelen van een konijnenren

Met een konijnenren geef je jouw konijnen extra ruimte om lekker rond te rennen, voor extra speeltjes en heerlijk languit te liggen. Super goed die extra beweging. Zo worden je konijnen niet zo snel te dik en het stimuleert de darmwerking. Zo komt de spijsvertering op gang en voedingsstoffen kunnen beter worden opgenomen.

's nachts lekker warm in het konijnenhok

Vergeet niet dat je konijnen ’s nachts in het (nacht)hok moeten doorbrengen, dit is vaak lekker warm en zorgt voor een rustige nacht. Is je ren aan het konijnenhok bevestigd? Zorg dan dat de toegang dicht is.

Back to top