• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Xtra Vital

De vogelvoeding van XtraVital is uitgebalanceerd per vogelsoort, zodat elke vogel de vitamines en mineralen binnenkrijgt die hij nodig heeft. Het voer is niet alleen compleet en gevarieerd, maar ook smaakt het heerlijk voor jouw fluiter!

Tonen als Foto-tabel Lijst

12Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Root Catalog petsplace kopen
  Xtra Vital Papegaai - Vogelvoer
  Waardering:
  74%
  1 kg
  2.5 kg
  Winkelvoorraad
 2. Root Catalog petsplace kopen
  Xtra Vital Grote Parkietenvoer - Vogelvoer
  Normale prijs 6,95 - 12,25 6,95 - 12,25
  500 g
  1 kg
 3. Root Catalog petsplace kopen
  Xtra Vital Papegaaienvoer - Vogelvoer
  Normale prijs 10,25 - 26,95 10,25 - 26,95
  1 kg
  3 kg
 4. Root Catalog petsplace kopen
  Xtra Vital Parkietenvoer - Vogelvoer
  Normale prijs 6,75 - 10,95 6,75 - 10,95
  500 g
  1 kg
 5. Root Catalog petsplace kopen
  Xtra Vital Grote Parkiet - Vogelvoer
  Waardering:
  82%
  500 g
  1 kg
  Winkelvoorraad
 6. Root Catalog petsplace kopen
  Xtra Vital Kanarie - Vogelvoer
  Waardering:
  97%
  250 g
  500 g
  Winkelvoorraad
 7. Root Catalog petsplace kopen
  Xtra Vital Parkiet - Vogelvoer
  Waardering:
  84%
  500 g
  1 kg
  Winkelvoorraad
 8. Root Catalog petsplace kopen
  Xtra Vital Cavia - Caviavoer
  1 kg
  2.5 kg
  Winkelvoorraad
 9. Root Catalog petsplace kopen
  Xtra Vital Konijn - Konijnenvoer
  1 kg
  2.5 kg
  Winkelvoorraad
Tonen als Foto-tabel Lijst

12Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wist je dat een vogel een zeer gevarieerd dieet nodig heeft om aan voldoende voedingsstoffen te komen? In de natuur verzamelen vogels uit tientallen bronnen hun voedsel. Zo eten ze noten, bessen en zaden, maar ook fruit en soms zelf dierlijke eiwitten. Wanneer een vogel als huisdier wordt gehouden is het dus belangrijk dat deze een gevarieerde voeding krijgt. Verkeerde voeding kan namelijk zorgen voor verstoord gedrag.

Voedingsdeficiëntie bij vogels

Voedingsdeficiëntie is een verschijnsel dat kan voorkomen vogels bepaalde voedingsstoffen missen of tekortkomen. Dit kan gebeuren als de vogelvoeding te eenzijdig is. Als er bijvoorbeeld heel veel zonnebloempitten voorkomen in een bepaald voer, dan bestaat de kans dat je vogel deze er als eerste uitpikt. Met het gevolg dat de rest van het voer minder of niet wordt opgenomen. Het is dus belangrijk dat er een balans is tussen de ingrediënten van het voer.

Alles wat een vogel nodig heeft

De voeding van XtraVital bestaat uit 22 tot 26 verschillende soorten zaden. Naast de vele zaden bevat XtraVital ook vruchten en eivoer, hierdoor zit in XtraVital alles wat een vogel nodig heeft. Het voer is ontzettend lekker en wordt volledig opgegeten, daarom krijgt uw vogel alle benodigde voedingsstoffen in de juiste verhoudingen binnen. Met XtraVital hoeft u verder niets meer bij te geven. In ieder pak zit een maatschepje, doseer volgens de gebruiksaanwijzing en u geeft dagelijks de juiste hoeveelheid voeding aan uw vogel. Daarbij ondersteunen speciale gezondheidsingrediënten, zoals Echinacea de weerstand van de vogel tegen ziekten en stimuleren een gezonde werking van de darmen.

Smaakvol

Er zit zuivere bloemenhoning in XtraVital vogelvoer. Hierdoor ruikt en smaakt het lekker voor vogels, waardoor je vogel er dol op zal zijn. Ook het overschakelen van andere voeding naar XtraVital zal in de meeste gevallen geen problemen opleveren.

Veren pikken

Een veelvoorkomend probleem bij papegaaien is veren pikken. Dit kan o.a. veroorzaakt worden door te eenzijdige voeding. De variatie in XtraVital Pape­gaai­envoer helpt dit probleem tegen te gaan.

Back to top