Als je aan hamsters denkt krijg je waarschijnlijk direct het beeld van een rennende hamster in een looprad voor je. Een geweldig speeltje voor hamsters, maar wat zijn nu de favoriete speeltjes voor jouw knagertje? Dat lees je in dit artikel!

Favoriete hamsterspeeltjes

 • null

  Het looprad

  Yes, we zeiden het al! Het looprad (of ook wel het loopwiel) is erg populair bij hamsters en daarnaast geinig om naar te kijken. Het is een must in iedere hamsterkooi, hiermee kan je hamster namelijk zijn energie kwijt. Let op dat je de grootte van het looprad aanpast naar de grootte van de hamster, anders kan jouw knager last van zijn rug krijgen.

null

Wist je dat?

Een hamster in één nacht wel 10 kilometer kan afleggen in zijn loopwiel?
BEKIJK LOOPWIELEN IN DE WEBSHOP
 • null

  Tunnels en buizen

  Hamsters zijn er dol op! Vooral in een groot stelsel van gangen, tunnels en buisjes kunnen ze zich uren vermaken. Maar, ook met een simpel toiletrolletje kan je jouw hamster al gelukkig maken. Bekijk hier een voorbeeld van een tunnel voor hamsters.

 • null

  Knaaghuisje

  Jouw hamster wil zich natuurlijk ook lekker kunnen verstoppen. Waar kan dat nu beter dan in een knaaghuisje? Kijk bijvoorbeeld hier voor een knaaghuisje in de vorm van een kokosnoot. Dit is ook een ideale slaapplek.

 • null

  Knaag speeltjes

  Muizen zijn dol op knagen. Dit doen ze onder andere om hun tanden te slijten. Zorg daarom voor voldoende mogelijkheden om aan te knagen, zodat je hamster niet op de metalen spijlen van de kooi hoeft te knabbelen. Dit is namelijk slecht voor het gebit. Bekijk hier een ideaal knaagspeeltje voor je hamster.

 • null

  Snack zoekers

  Jouw hamsters zijn dol op snacks en willen dit het liefst zo veel mogelijk verzamelen! Daarbij kunnen we ze natuurlijk wel een beetje uitdagen. Je kan de snacks bijvoorbeeld verstoppen in een snackmat of een knaagdierdoolhof. Dan is je hamster wat langer bezig om te zoeken, wat goed is tegen verveling en het zorgt voor beweging!