Menu

Een rondje asiel, het wordt helaas nog erg weinig gedaan. ‘Tweedehandsjes’ klinken niet interessant, maar zijn zelden probleemgevallen en hebben ook het recht op een fijn thuis. Voordat je besluit om een puppy of kitten aan te schaffen, is het goed als je eens langs het asiel gaat. Er zijn namelijk verschillende voordelen aan een dier uit het asiel.

null

Wist je dat?

Je zelfs konijntjes, cavia's en vissen in het asiel aan kan treffen.

De voordelen van een rondje asiel

Dieren komen om de meest uiteenlopende redenen in het asiel terecht. Bijvoorbeeld door ziekte of het overlijden van het oude baasje. Het is ook mogelijk dat het baasje zich heeft verkeken op het concept ‘huisdier houden’. Deze redenen hebben niets te maken met problemen van het dier zelf, ‘tweedehandsjes’ zijn zelfs zelden probleemgevallen.

 • null

  Een goede daad

  Je verricht natuurlijk een goede daad als je een dier uit het asiel neemt. Je gunt hiermee deze dankbare dieren kans op een nieuw, fijn leven. Ook geef je een goed voorbeeld aan je (klein)kinderen als je een lief dier een nieuwe kans op geluk geeft.

 • null

  Een verzorgd beestje

  Alle dieren die in het asiel logeren zijn al ingeënt, gechipt, ontwormd en gesteriliseerd of gecastreerd. Ze zijn tevens in zorgzame handen van ervaren dierenverzorgers.

 • null

  Genoeg kennis in huis

  Dierenasiels hebben veel kennis over hun dieren en kunnen je helpen om het juiste dier te vinden. Het karakter van het dier is namelijk al bekend en daardoor weten ze precies welk dier bij jou past. Nadat de adoptie rond is, kan je altijd bij ze terecht voor vragen.

 • null

  Je bent voordeliger uit

  Een bijkomend voordeel van een dier uit het asiel is dat je meestal voordeliger uit bent. Meestal hangt de prijs af van de leeftijd van het beestje, een puppy is het meest gewild, dus daar betaal je meer voor dan voor oudere honden. Lees hier meer over het adopteren van een hond.

null

Zoek een dierenasiel bij jou in de buurt

Overal in Nederland zijn dierenasiels te vinden, ook bij jou in de buurt. Neem hier eens een kijkje om erachter te komen waar de dichtstbijzijnde is.