Tegenwoordig worden steeds meer organismen genetisch gemanipuleerd, ook wel Genetically Modified Organism (GMO) genoemd. Hiermee worden de organismen sterker en/of rendabeler gemaakt. Gebeurt dit dan ook met de ingrediënten van paardenvoer? Ja! Wij leggen je in dit artikel uit hoe dat gebeurt en geven je een aantal alternatieven met GMO-controlled voer.

Hoe werkt genetische manipulatie?

Al bijna honderd jaar worden organismen genetisch gemodificeerd. Deze veranderingen dragen bij aan het sterker maken van de producten. Hiermee worden ze bijvoorbeeld beter bestand tegen ziektes en gewasbeschermingsmiddelen. Dit gebeurt tegenwoordig door de DNA structuren van de organismen aan te passen. Dit klinkt positief en innovatief, de vraag is alleen; wat is hiervan op de lange termijn de invloed op de gezondheid, het klimaat en het milieu? Dat weten we niet en daarom neemt Voermeesters het zekere voor het onzekere met een voer dat puur natuur is.

null

Modificaties in paardenvoer

Paardenvoer bestaat vaak uit soja en mais. Dit zijn precies de ingrediënten waar veel genetische manipulaties op uitgevoerd worden. Hier worden technieken gebruikt die erfelijke eigenschappen van deze planten blijvend veranderen.

GMO-controlled paardenvoer

Om de mogelijke risico’s van genetische manipulatie uit te sluiten heeft Voermeesters GMO-vrij paardenvoer ontwikkeld. Want: waarom zou je een risico nemen als er uitstekende alternatieven beschikbaar zijn voor dezelfde prijs? Bij dit voer is uitsluitend gekozen voor niet-gemodificeerde grondstoffen. Dit heeft een aantal voordelen:

  • Je sluit mogelijke risico’s uit;
  • Je voert puur natuur;
  • Het is duurzaam;
  • En je maakt een verantwoorde keuze!

Tijdens het transport kan er een gemodificeerd korreltje meereizen. Hierdoor mag de voeding niet GMO-vrij heten, maar wordt het GMO-controlled genoemd.

null

Is ander paardenvoer slecht of ongezond?

Nee, dat is het niet. Van voer dat wel genetisch gemanipuleerde ingrediënten bevat is echter niet bekend of het schadelijk is op de lange termijn.

Wil je meer weten over de verschillende soorten GMO-controlled paardenvoer? Lees dan hier verder en ontdek alle mogelijkheden of klik op één van onderstaande afbeeldingen om direct naar de webshop te gaan!

BEKIJK ALLE VOERMEESTERS PAARDENVOER