Tijdens de kerstdagen komt de gezelligheid in huis. Onze honden, katten, cavia’s, vogels of konijnen worden bij veel gezinnen niet overgeslagen bij het extra verwennen rond deze magische tijd. Toch is dit niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Lees hier hoe je verschillende instanties en goede doelen kunt helpen tijdens, maar ook buiten de kerstdagen! Steek jij ook de pootjes bij elkaar en help je goede doelen voor dieren?

Doneer aan de dierenasiels

Heb je een kieskeurige kat die liever in de dozen gaat liggen in plaats van het mooie kattenmandje wat je hebt gekocht? Is je puppy ontgroeid van alle hondenspullen die je had aangeschaft? Of is je geliefde huisdier overleden en neem je geen nieuw huisdier meer? Doneer alle overgebleven spullen aan een dierenasiel. Dit kan door het te geven aan het dierenasiel om de hoek of het dierenasiel waar jouw huisdier vandaan komt. 

Edgard & Cooper donatiebox

Ben je al in één van onze winkels geweest? Grote kans dat je de Edgard & Cooper donatiebox tegen het lijf bent gelopen. In ruim 175 winkels staat deze donatiebox. Het is een centrale plek waar je extra’s, zoals diervoeding of speeltjes, kan doneren aan het goede doel in de buurt van de desbetreffende Pets Place winkel. Goede doelen kunnen de dierenvoedselbank, het dierenasiel of de dierenambulance zijn. Zo ben je écht lokaal betrokken bij instanties die zich inzetten voor dieren! Bekijk hier of er een Pets Place winkel bij jou in de buurt is!

ZOEK EEN WINKEL BIJ JOU IN DE BUURT

The Christmas Challenge – Stichting Dierenlot

Christmas is in the air. Stichting Dierenlot speelt ook in op kerst met The Christmas Challenge! Help de dierenhulporganisatie bij jou in de buurt door te doneren. Zo sluiten 3 dierverzorgers in Zwolle zich 48 uur op in een hondenhok, vragen dierenvoedselbanken om hulp, kan je instanties die zich inzetten voor oude paarden een steuntje in de rug geven of kan je instanties helpen. Help jij anderen helpen?

info

Wist je dat?

Sommige humane voedselbanken geven ook diervoeding weg aan huisdierbaasjes in nood!

Adopteer een dier (op afstand)

Nog steeds zijn er duizenden dieren die geen familie hebben waar kerst wordt gevierd. Geef een huisdier zonder baasje een gouden mandje door aan adoptie te denken. Let er wel op dat je niet zomaar een nieuw huisdier in huis neemt zonder een goed overwogen besluit. Lees hier meer over het adopteren van een huisdier.

Stichting Verhuisdieren is een online platform waar jij terecht kan voor een huisdier of een oppasdier. De dieren verhuizen rechtsstreeks via een matching van het oude baasje naar het nieuwe baasje en blijven verhuizingen naar opvangcentra bespaard. Benieuwd? Bekijk de website van Stichting Verhuisdieren, dé plek waar alle schattige huisdiersnoetjes je digitaal verwelkomen!  Vergeet daarnaast onze dierenasiels ook niet! Duizenden dieren in verschillende dierenasiels over heel Nederland hebben helaas hun gouden mandje nog niet gevonden. Bezoek de website van de dierenbescherming voor een dierenasiel bij jou in de buurt.

Dier op afstand adopteren? Dat kan ook!

Een extra huisdier past nu niet in je leven… Maar een extra dier helpen kan wel! Door een dier op afstand te adopteren, draag je bij aan de verzorgingskosten van een dier bij een opvang. De verzorgingskosten zijn prijzige kosten, want van voeding tot veterinaire zorg worden ermee betaald. Bij veel goede doelen adopteer je een dier door maandelijks een klein bedrag over te maken.  Zo kan je bij Stichting Melief ezels, geiten, honden, katten, koeien, paarden, pony’s, schapen en varkens adopteren. Bij Hulphond Nederland kan je een puppy adopteren en de bijzondere carriére die het beestje te wachten staat financieren. Je staat dan vooraan bij alle ontwikkelingen die de puppy ondergaat..

Ook kan je exotische dieren adopteren en de opvangcentra een handje helpen. Bij Stichting AAP of via het Jane Goodall Instituut kan je apen en andere wilde dieren adopteren. Via Vrienden van de Olifant kan je een weesolifantje adopteren. Een origineel kerstcadeau voor jezelf, een ander en voor het adoptiedier!