Konijnen houden enorm veel van graven. Niet alleen in de natuur is deze graafbehoefte erg aanwezig, maar ook konijnen als huisdieren zullen graven wanneer ze de kans krijgen. In dit artikel leggen we je uit waarom konijnen graven en hoe je hier als konijnenbaasje op in kan spelen.

Waarom graven konijnen?

Het graven bij konijnen is natuurlijk gedrag. Dit stamt af van het gedrag dat het konijn in de natuur zou vertonen. In de natuur graven konijnen gangen en tunnelstelsels om zich te beschermen tegen roofdieren. Daarnaast gebruiken ze de ruimtes om zich te nesten. Dit gedrag zich nog steeds diep in het aard van het beestje, waardoor hij dit gedrag ook nog vertoond als huisdier.

Het is dan ook belangrijk om jouw konijnen in deze graafbehoefte te voorzien. Door een konijn lekker zijn gang te laten gaan zal je niet alleen zijn natuurlijke gedrag stimuleren, maar zul je ook meehelpen om verveling tegen te gaan. Het is belangrijk om een konijn zowel fysiek als mentaal te blijven stimuleren en uitdagen. Je kunt hier op inspelen door verschillende speeltjes aan te bieden. Wil je meer lezen over spelen bij het konijn? Klik dan hier!

null

Wist je dat?

De tunnels die de konijnen graven 3 meter diep zijn en rond de 30 meter lang kunnen zijn?

Hoe kun je inspelen op dit graafgedrag?

Hierboven is het belang van graven benoemd, maar hoe kan je hier nou op inspelen als konijnenbaasje? Er zijn verschillende manieren om je konijnen te laten graven. Hieronder zullen we de beste opties bespreken.

Konijnenren

Als je een tuin hebt is een konijnenren een geschikte methode om je konijnen even lekker buiten te laten spelen. Met de konijnenren kun je gemakkelijk een plekje maken waar je konijnen lekker buiten kunnen zijn. Deze ren is gemaakt van metaal en bestaat uit 6 panelen.

Het is wel belangrijk om te wachten totdat het warm genoeg is voor je konijnen om naar buiten te gaan voordat je deze ren neerzet, anders kunnen je dieren kou vatten. Ook is het belangrijk om altijd voldoende drinkwater en schaduwmogelijkheden aan te bieden als ze in de ren zitten.

null

Let op!

Het is belangrijk om diep onder je konijnenren iets zoals een zeil of bakstenen te leggen zodat je konijnen niet kunnen ontsnappen.
BEKIJK ALLE PRODUCTEN VOOR KONIJNEN HIER