Een kitten is natuurlijk erg schattig en leuk om in huis te nemen. Samen knuffelen, leuke speeltjes en lekkere snacks geven en laten wennen aan de nieuwe omgeving. Heb je ook al aan een kattenverzekering en de minder leuke dingetjes gedacht als je kat niet op zijn pootjes landt? Uit onderzoek van huisdierenverzekeraar Figo blijkt namelijk dat 40% van de ongelukjes in de eerste drie levensjaren plaatsvindt. Een onverwachts bezoek aan de dierenarts resulteert al snel in een rekening die kan oplopen tot meer dan € 1000.

Een kattenverzekering is dan je redder in nood! Waarom en hoe? Dat lees je in deze blog.

Waarom je kat verzekeren?

In geval van onverwachte ongelukken of ziektes wil je natuurlijk de beste zorg aan je kat kunnen verlenen. Wellicht leg je al geld opzij voor preventieve kosten en vaccinaties, maar de kosten voor medische ingrepen kunnen veel hoger oplopen.

Natuurlijk hopen we dat je spinnende pluizenbol gezond blijft, maar in geval van medische ingrepen verdient je kat net als de rest van het gezin de zorg die nodig is.

In de dekking van een kattenverzekering zitten bijvoorbeeld onverwachte bezoeken aan de dierenarts als gevolg van een ziekte of ongeval. Tijdens zo’n bezoek worden vaak röntgenfoto’s en echo’s gemaakt en wordt er een bloedonderzoek gedaan. Ook operaties onder narcose, euthanasie en in Nederland geregistreerde medicijnen zijn onderdeel van de verzekering.

null

Wist je dat?

De kosten voor een onverwachts bezoekje aan de dierenarts kunnen al snel in de honderden euro's lopen. Zo kost een kat met een blaasverstopping je al snel zo'n €600 en een kat met gebitsproblemen zo'n €800.

Kattenverzekering afsluiten

Een kitten die op ontdekkingstocht uit is wil nog wel eens een ongelukje krijgen. Het is daarom verstandig om je kitten zo jong mogelijk te verzekeren. Daarnaast heeft het verzekeren van een jong huisdier als voordeel dat de premie laag is. Jouw kitten is meestal gezond geboren, waardoor er geen uitsluitingen in de dekking nodig zijn. Heeft je kat in het verleden iets gemankeerd, dan valt dit bij alle aanbieders buiten de verzekering. Zorg er daarom voor dat je jouw kat zo jong mogelijk verzekerd!

null

Een kattenverzekering afsluiten bij Figo

Afhankelijk van de gekozen dekking binnen je verzekeringspakket en onder andere het ras en de leeftijd van je kat, betaal je per maand een klein bedrag. Pets Place werkt samen met de betrouwbare en voordelige huisdierenverzekeraar Figo. Je kan jouw kat verzekeren bij Figo, waarmee je er zeker van bent dat jouw kat na een ongeval de beste zorg krijgt. Check hier meer informatie over huisdierenverzekeringen!
BEREKEN DE VERZEKERINGSPREMIE VOOR JOUW KAT