Wellicht heb je weleens van een dierenverzekering gehoord. Het verzekeren van een hond of kat is redelijk bekend, maar wist je dat je jouw konijnen ook kan verzekeren bij dierenverzekeraar Figo? Net als bij een hond of kat, is een konijnenverzekering een ziektekostenverzekering voor je huisdier. Het biedt dekking als je konijn onverwachts ziek wordt of een ongelukje krijgt. Hoe dit werkt en waarom het verstandig is om je konijn te verzekeren, lees je in deze blog!

Waarom een konijn verzekeren?

Je hebt natuurlijk het beste voor met je lieve konijnen. Een ruim hok, genoeg beweegruimte, goede voeding en veel aandacht van jou en een speelkameraadje is erg belangrijk. Toch is het ook verstandig om aan de minder leuke dingen en de risico’s te denken. Het komt namelijk voor dat baasjes met een ziek konijn niet naar de dierenarts gaan omdat ze bang zijn voor de hoge rekening.

Een konijnenverzekering biedt in dit geval uitkomst. Door deze verzekering hoef je namelijk nooit meer een keuze te maken tussen de zorg voor je konijnen en je portemonnee.

Aandoeningen bij een konijn

Het is bij konijnen vaak lastig in te schatten hoe ze zich voelen. Je konijn zal dan ook niet snel laten merken dat hij zich niet goed voelt of pijn heeft. Als baasje zal je dus erg goed op moeten letten op eventuele symptomen van ziektes of pijn. Op deze manier kan je op tijd een bezoek aan de dierenarts plannen.

Als een konijn een dag niet eet, moet hij eigenlijk direct naar de dierenarts. Konijnen hebben namelijk een zwak gestel, waardoor het snel mis kan gaan. Oorzaken van te weinig of niet eten kunnen bijvoorbeeld gebitsproblemen of verstoppingen in de darmen zijn.

null

Wist je dat?

Konijnen met gebitsproblemen moeten elke 6 - 8 weken terugkomen voor een behandeling onder narcose. Deze behandeling kost zo'n € 150,- per keer.

Konijnenverzekering afsluiten

Het is verstandig om je konijnen al op jonge leeftijd te verzekeren. Klachten uit het verleden worden namelijk tijdelijk of levenslang uitgesloten van de verzekering. Lees hier meer over huisdierverzekeringen.

null

Figo is de enige aanbieder van een konijnenverzekering

Als je overweegt om een konijnenverzekering af te sluiten, dan is dierenverzekeraar Figo op dit moment de enige aanbieder. Voor een aantal euro per maand kan je jouw konijn verzekeren. De premie is afhankelijk van het pakket wat je kiest, het ras en de leeftijd van je konijn. Je kan een Basis, Plus of Totaal pakket afsluiten.
BEREKEN DE VERZEKERINGSPREMIE VOOR JOUW KONIJNEN