Jouw hond verdient de beste zorg! Net als bij de rest van het gezin, wil je dat jouw trouwe viervoeter de beste medische zorg kan krijgen als het nodig is. Een hondenverzekering is niet verplicht, maar wij raden het wel aan. Waarom? Dat lees je in deze blog!

Waarom een hond verzekeren?

We hopen natuurlijk dat jouw hondenvriend een lang en gezond leven lijdt, maar toch zit een ongelukje in een klein hoekje. Ook ziektes zijn niet te voorspellen. Jouw hond wordt elke dag aan mogelijke risico’s blootgesteld, waardoor het kan gebeuren dat je onverwachts naar de dierenarts moet.

null

Wist je dat?

Uit een onderzoek van dierenverzekeraar Figo is gebleken dat 80% van de huisdieren weleens een ongeluk heeft gehad.

Onverwachte medische kosten kunnen bij ongelukken of ernstige ziektes al snel oplopen tot meer dan € 1000,-. Met een hondenverzekering dek je een groot deel van deze medische kosten voor je hond af. Een groot voordeel daarvan is dat je in geval van hoge kosten nooit hoeft te kiezen tussen je viervoeter en je portemonnee.

De kosten van medische ingrepen

De onverwachte kosten van medische ingrepen kunnen hoog oplopen. Denk hierbij aan een knieoperatie, het levenslang slikken van pijnstillers vanwege chronische pijn in de gewrichten (artrose) of het slikken van medicijnen vanwege een huidallergie. Zie hieronder de prijsvoorbeelden van deze ingrepen, pijnstillers en medicatie.

  • Knieoperatie, eenmalig zo’n € 1500 tot € 2000
  • Chronische pijnstillers voor gewrichten, jaarlijks zo’n € 800
  • Medicatie voor een huidallergie, jaarlijks zo’n € 1200
  • Virus of infectieziekte, zoals de ziekte van Well of Parvo, eenmalig zo’n €6000
  • Neurologische aandoening zoals nek- of rughernia, zo’n €3000 – €5000
  • Maag- en darmaandoeningen door inslikken van een vreemd voorwerp, eenmalig rond de €4000
null

Een hondenverzekering zorgt voor zekerheid!

Als je een hondenverzekering afsluit, kan je er op vertrouwen dat deze verzekering de kosten grotendeels vergoedt. Dit zorgt voor zekerheid in het geval van onverwachte ziektes of ongelukjes.

Hondenverzekering afsluiten

Voor jou als hondenbaasje is het niet verplicht om jouw hond te verzekeren, maar heb je wel de plicht om de beste zorg aan je hond te verlenen. Naast veel liefde, genoeg aandacht, goede voeding en een fijne woonsituatie, hoort daar ook medische zorg bij.

Het is verstandig om je hond zo vroeg mogelijk te verzekeren. De premie per maand is dan namelijk voordeliger. Als je jouw puppy direct verzekerd als hij helemaal gezond is, voorkom je uitsluitingen in de dekking. Reeds bestaande klachten van een (volwassen) hond worden namelijk uitgesloten in de dierenverzekering.

null

Een hondenverzekering afsluiten bij Figo

Je kan jouw hond bij dierenverzekeraar Figo verzekeren. Figo biedt verschillende aanvullende verzekeringen en jij kiest zelf hoe jouw verzekering, het vergoedingspercentage en de jaarlijkse uitkering eruitziet. Bereken hier de verzekeringspremie voor jouw hond.

De voordelen van een dierenverzekering

  • Je hond is verzekerd voor kosten die voortkomen uit medische zorg
  • Het beschermt je tegen onverwacht hoge kosten
  • Je hebt zekerheid voor de beste zorg voor je trouwe viervoeter
BEREKEN DE VERZEKERINGSPREMIE VOOR JOUW HOND