Kittens zijn – net als kinderen – extra kwetsbaar voor ziektes. Het afweersysteem van je kitten is nog volop in ontwikkeling en kan jouw steun goed gebruiken. Jouw kitten beschermen tegen ziektes doe je met deze tips.

Als je kitten ter wereld komt, heeft zij nog helemaal geen afweerstoffen. Deze krijgt zij pas als zij voor de eerste keer bij haar moeder drinkt en via de biest, de allereerste moedermelk, de belangrijke, eerste afweerstoffen binnen krijgt.

Afweersysteem van een kitten

Naarmate je kitten ouder wordt, nemen deze afweerstoffen ook weer af. Vanaf dat je kitten vier weken oud is (tot de leeftijd van ongeveer twaalf weken), ontstaat er een dip in dit afweersysteem. De afweerstoffen die ze van haar moeder heeft gekregen, nemen af en het bouwen van haar eigen afweersysteem is nog volop in ontwikkeling. Dit is het zogenoemde immuniteitsgat. Je kitten is in deze fase dus extra kwetsbaar!

null

Kitten beschermen tegen ziektes!

Je kunt jouw kitten ondersteunen door haar de juiste voeding te geven. Met de belangrijkste voedingsstoffen help je jouw kitten haar afweersysteem zo snel en goed mogelijk op te bouwen.

Darmstelsel van je kitten

Omdat ook het spijsverteringsstelsel van je kitten nog kwetsbaar is, is het belangrijk dat de voeding licht verteerbaar is. Darmen spelen namelijk een cruciale rol in het opnemen van die belangrijke voedingsstoffen en daarom kun je darmirritatie beter voorkomen.

Raadpleeg je dierenarts als je vragen hebt over welke voeding het meest geschikt is voor jouw kitten.

Uiteraard is het ook belangrijk om jouw kitten tijdig haar vaccinaties te geven. Wanneer het precies tijd is voor die inentingen, kun je navragen bij je dierenarts. Wist je dat er in verschillende Pets Place vestigingen een Vets Place dierenarts gevestigd is? Bekijk hier of er één in de buurt zit!

null

Een kitten in huis!

Heb jij net een kleine pluizenbol in huis genomen en wil je meer lezen over de ontwikkeling van kittens in de eerste levensfase? Lees dan hier verder.